Nogometna tržnica: Romina obramba močnejša za Manolasa

Grški branilec Olympiakosa Konstantinos Manolas se je za 13 milijonov evrov preselil k Romi.

Objavljeno
27. avgust 2014 14.49
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Rim - Pri Romi so se okrepili s 23-letnim grškim branilcem Konstantinosom Manolasom, za katerega so Olympiakosu plačali 13 milijonov evrov odškodnine.

Grški reprezentant bo pri Rimljanih zapolnil vrzel, ki je nastala po odhodu Mehdija Benatie k nemškemu prvaku Bayernu, Manolas pa je Romi obljubil petletno zvestobo.

23-letni Manolas je v pretekli sezoni grškega prvenstva nastopil na 25 tekmah in dosegel tri gole, s svojim klubom pa je osvojil naslov prvaka.

Grški branilec je poleti sodeloval na svetovnem prvenstvu in nastopil na vseh štirih tekmah svoje reprezentance, ki je v osmini finala po streljanju enajstmetrovk izgubila proti Kostariki.

Douglas Pereira se bo pridružil Barceloni

Potem ko je brazilski Sao Paulo že pretekli četrtek naznanil sklenitev dogovora z Barcelono o prestopu desnega bočnega branilca Douglasa Pereire, so novico danes potrdili tudi pri Barceloni.

Katalonski velkan bo za 24-letnega Brazilca plačal štiri milijone evrov, v pogodbo pa bo vključil tudi dodatke v višini 1,5 milijona evrov.

Kot so sporočili pri Barceloni, bo Pereira v tem tednu pripotoval v Španijo in podpisal petletno pogodbo.

Eto'o novi član Evertona

Kamerunski napadalec Samuel Eto'o je zapustil Chelsea in se pridružil Evertonu, s katerim je sklenil dvoletno pogodbo.

»Samuel nam bo prišel prav, saj se odlično znajde v kazenskem prostoru in je zelo nevaren na nasprotnikovi polovici. V nogometu je izkustil že vse, igral je v finalu lige prvakov, z reprezentanco je zmagal na olimpijskih igrah in sodeloval na svetovnem prvenstvu. Še vedno si želi doseči dobre individualne rezultate in po najboljših močeh pomagati ekipi,« je povedal trener Roberto Martinez.

Izkušeni 33-letni Eto'o je v svoji bogati karieri med drugim osvojil tri naslove lige prvakov (dva z Barcelono in enega z Interjem), kot nogometaš Barcelone trikrat zmagal v španskem državnem prvenstvu, v Italiji je bil enkrat prvak z Interjem, poleg tega pa je s Kamerunom zmagal na olimpijskih igrah leta 2000 v Avstraliji.