Nogometna tržnica: Origi v Liverpool, Ronaldinho v QPR?

Novi trener Galatasaraya Cesare Prandelli si je v svoji vrsti zaželel tudi Wesleyja Sneijderja. Divock Origi v Liverpool.

Objavljeno
29. julij 2014 18.52
Posodobljeno
29. julij 2014 18.52
TOPSHOTS-FBL-WC-2014-MATCH31-BEL-RUS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Istanbul - Nizozemski nogometaš Wesley Sneijder je vendarl podaljšal pogodbo s turškim prvoligašem Galatasarayem , potem ko so se po SP širile govorice o njegovem odhodu. Zdaj je predsednik kluba Unal Aysal končal dvome in potrdil, da Nizozemec ostaja.

»Sneijder bo ostal. Tega si nismo želeli le mi, temveč tudi trener Cesare Prandelli in tudi on sam. Za njim je sicer utrujajoča sezona, pridružil se nam bo po počitnicah,« je povedal prvi mož turškega kluba.

Aysal je sicer pred časom dejal, da je Sneijderja pripravljen prodati le v primeru, da bi kateri klub odplačal odkupno klavzulo v višini 20 milijonov evrov. Sneijder se je sicer Galatasarayu pridružil leta 2013 iz Interja, v zadnjem času pa so ga povezovali z Monacom, Manchester Unitedom in Chelseajem.

Belgijski adut Origi v Liverpoolu

Liverpool se je okrepil še z enim nadobudnim nogometašem. V njihove vrste prihaja 19-letni belgijski napadalec Divock Origi, ki je sicer že podpisal pogodbo z angleškim prvoligašem, a se mu bo pridržil šele konec naslednje sezone. Dotlej bo še naprej igral v francoskem Lilleju, a kot posojeni igralec.

»Vesel in počaščen sem, da je Liverpool pokazal zanimanje zame. navdušen sem, vem, kakšno zgodovino ima ta klub in kakšne navijače, tu je tudi ogromno dobrih igralcev. Zame je Liverpool eden največjih klubov na svetu, zdaj bom lahko zgodovino v njem soustvarjal tudi sam,« je povedal Origi.

Pri angleškem prvoligašu sicer niso razkrili podrobnosti pogodbe. Origi je po uspešni sezoni na francoskih zelenicah navdušil tudi na SP z belgijsko reprezentanco, njegov gol proti Rusiji je bil odločilen za preboj v osmino finala.

Barkley ostaja v Evertonu

Mladi zvezdnik Evertona Ross Barkley je podpisal novo, štiriletno pogodbo s tem nogometnim klubom iz Liverpoola. Angleški reprezentant, ki je nastopil na vseh treh tekmah na SP v Braziliji, bo na Goodison Parku ostal vsaj do konca sezona 2017/18.

»Podpis nove pogodbe so sanje. Za Everton igram večino življenja. To je zame velika stvar. Ničesar nisem prehiteval. Ko sem izvedel za novo pogodbo, sem jo želel takoj podpisati,« je dejal najboljši mladi igralec angleškega prvenstva v sezoni 2013/14.

Ronaldinho v QPR?

Brazilski zvezdnik Ronaldinho pa naj bi se iz Atletica Mineira, kjer mu je že potekla pogodba, vrnil na evropske zelenice. Po nekaterih informacijah, se za prost prestop nogometaša ogrewva anfleški prvoligaš QPR. Kot je dejal 34-letni nogometaš, še nikakor ni pripravljen na konec kariere in bi lahko igral vsaj še osem let. Kje bo nadaljeval kariero, naj bi Brazilec sporočil v sredo.

QPR sicer v svoje vrste zvabil tudi vratarja brazilske reprezentanca Julia Cesarja.