Nogometna tržnica: Lazarević gre k Eto‘oju v Turčijo

Angleški Southampton je močnejši za nizozemskega vezista Jordyja Clasieja. Arturo Vidal pred prestopom v Bayern.

Objavljeno
16. julij 2015 09.19
Posodobljeno
16. julij 2015 09.58
M. Ž., G. L., Delo.si
M. Ž., G. L., Delo.si

Antalya - Slovenski reprezentant Dejan Lazarević presenetljivo zapušča Italijo in se seli v Turčijo. V prihajajoči sezoni bo nosil dres ambicioznega turškega prvoligaša Antalyasporja, kjer bo za doseganje golov zadolžen nihče drug kot nekdanji zvezdnik Barcelone Samuel Eto'o.

25-letni Lazarević bo škorenj zapustil prvič po letu 2007, ko se je kot 17-letnik preselil v Genoo. V osmih letih se je uveljavljal v prvi in drugi italijanski ligi, kjer je nastopal še za Torino, Padovo, Modeno, Chievo in nazadnje za Sassuolo. Zdaj se seli v Turčijo, kjer bo po poročanju tamkajšnjih medijev za Antalyaspor sprva nastopal kot posojen nogometaš, Turki pa naj bi ga po koncu sezone odkupili za 750 tisoč evrov. Tedaj se mu obeta triletna pogodba.

Pri novem Lazarevićevem klubu nastopa še en Slovenec, in sicer vratar Sašo Fornezzi.

Clasie v Southampton

Pri angleškem Southamptonu so se okrepili z nizozemskim reprezentančnim vezistom Jordyjem Clasiejem, ki je za 11,3 milijona evrov prestopil iz Feyenoorda in podpisal petletno pogodbo.

24-letni vezist bo pri novih delodajalcih ponovno združil moči s trenerjem Ronaldom Koemanom, s katerim sta sodelovala že pri Feyenoordu, ena izmed njegovih nalog pa bo, da zapolni vrzel, ki je nastala z odhodom Morgana Schneiderlina v Manchester United.

»Jordi je eden izmed najbolj iskanih evropskih vezistov. Njegove kvalitete so znane vsem, ki so natančno spremljali njegov razvoj v zadnjih letih. Zadovoljni smo, da se bo še naprej razvijal v Southamptonu. Pri Feyenoordu je tri leta igral pod vodstvom Ronalda Koemana, zato je ta prestop odlična poteza tako za Jordyja kot za Southampton,« je povedal izvršni direktor Les Reid.

Jordy Clasie je član nizozemske reprezentance, za katero je odigral 11 tekem in z njo na lanskem svetovnem prvenstvu osvojil tretje mesto.

Southampton se je v tem prestopnem roku okrepil s skupno petimi nogometaši, poleg Clasieja so na seznamu okrepitev še Juanmi, Cedric Soares, Maarten Stekelenburg in Cuco Martina.

Vidal pred vrati Bayerna

Nemški prvak Bayern si prizadeva izpeljali prestop Čilenca Artura Vidala, za katerega je Juventusu pripravljen plačati 40 milijonov evrov.

Kot poročajo evropski mediji, je prestop tik pred uresničitvijo, saj naj bi bil Vidalov agent Fernando Felicevich že v Münchnu, kjer bo poskušal zaključiti posel.

28-letni Vidal, ki je z Juventusom od leta 2011 osvojil štiri naslove italijanskega prvaka, ima izkušnje z igranjem v Nemčiji, tam je namreč med letoma 2007 in 2011 nosil dres Bayerja.

Bavarski velikan Bayern je v tem prestopnem roku kupil Brazilca Douglasa Costo (Šahtar), razšel pa se je z Nemcem Bastianom Schweinsteigerjem (Manchester United).

Tah nova pridobitev Bayerja

Nemški Bayer je v svoje vrste pripeljal kapetana nemške reprezentance do 19 let Jonathana Taha, za katerega je Hamburgu plačal približno 10 milijonov evrov.

19-letni branilec je svojo profesionalno kariero začel leta 2013 pri Hamburgu, preteklo sezono pa je bil posojen drugoligašu Fortuni iz Düsseldorf.

»Taha smo želeli obdržati. Naš trener Bruno Labbadia je večkrat jasno povedal, da bi rad še naprej sodeloval z njim in skrbel za njegov razvoj, a nam je Jonathan pred odhodom na evropsko prvenstvu U19 povedal, da si želi oditi v Bayer,« je nogometaševo odločitev pojasnil športni direktor Hamburga Dietmar Beiersdorfer.

Lens prestopil k Sunderlandu

Nizozemski reprezentančni napadalec Jermain Lens se je iz kijevskega Dinama preselil k Sunderlandu, s katerim je podpisal štiriletno pogodbo. Vrednost prestopa je približno 11 milijonov evrov.

27-letni napadalec bo v Sunderlandu deloval pod vodstvom nekdanjega nizozemskega selektorja Dicka Advocaata, s katerim sta stara znanca: »Zelo dobro ga poznam, saj sem ga treniral že pri PSV-ju in AZ-ju. Gre za hitrega nogometaša in v vseh dosedanjih klubih je dosegal gole, kar nam bo prišlo zelo prav,« je pojasnill Advocaat.

Lens je za Nizozemsko odigral 29 tekem in dosegel 8 golov, nastopil je tudi na lanskem svetovnem prvenstvu in svoji reprezentanci pomagal do brona.

Robinho za pol leta na Kitajsko

Brazilski napadalec v vrstah Milana Robinho se je odločil za krajše sodelovanje s kitajskim prvakom Guangzhou Evergrandejem, s katerim je podpisal šestmesečeno pogodbo.

Za Robinha je to peti klub v profesionalni karieri. Le-to je začel leta 2002 v Santosu, nato pa igral še za madridski Real, Manchester City in Milan, v pretekli sezoni pa je igral na posoji pri Santosu.

31-letni Brazilec se bo v novem klubu pridružil dvema rojakoma, trenerju Luizu Felipeju Scolariju in 26-letnemu vezistu Paulinhu.

Eintracht se je odrekel Valdezu

Izkušeni paragvajski reprezentant Nelson Valdez je sporazumno prekinil pogodbo s svojim dosedanjim klubom Eintrachtom iz Frankfurta, potem ko je trener Armin Veh dejal, da nanj ne računa več.

31-letni napadalec je v Frankfurt prišel lani iz ekipe Abu Dhabi al-Jazira, a je po enajstih tekmah zaradi poškodbe končal sezono. Pogodbo je imel sklenjeno še za prihajajočo sezono.