Nogometna tržnica: Sterling podpisal za City in postal najdražji angleški nogometaš

Prestop mladega Angleža je vreden kar 69 milijonov evrov. Robin van Persie podpisal s Fenerbahčejem.

Objavljeno
14. julij 2015 20.43
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Manchester - Mladi angleški zvezdnik Raheem Sterling je dokončno zapustil Liverpool in podpisal pogodbo z bogatim Manchester Cityjem. Krilni napadalec je z meščani podpisal petletno pogodbo, njegov prestop pa je vreden kar 69 milijonov evrov (49 milijonov funtov), kar ga uvršča na sam vrh med najdražjimi angleškimi nogometaši v zgodovini.

Dvajsetletni angleški reprezentant jamajških korenin bo pri svojem novem klubu služil kar približno 283 tisoč evrov (200 tisoč funtov) tedensko, njegov novi trenerj Manuel Pellegrini pa se je njegovega prihoda zelo razveselil. »Raheem Sterling je eden najboljših ofenzivnih vezistov na svetu, zato se zelo veselim, da se ta teden priključi ekipi na pripravah v Avstraliji,« je dejal Čilenec na klopi Cityja.

Manchester City je Liverpoolu že plačal 44 milijonov funtov (dobrih 62 milijonov evrov), dodatnih pet milijonov funtov pa je odvisnih od predstav in uspehov nogometaša pri novem klubu. Najdražji prestop med dvema ekipama z Otoka ostaja prodaja Fernanda Torresa Liverpoola v vrste Chelseaja za kar 70,7 milijona evrov.

V Kingstonu rojeni vsega 170 centimetrov visoki Sterling se je Liverpoolu kot mladinec priključil leta 2010 iz londonskega QPR. Za rdeče je na članski ravni nastopal od leta 2012, pred začetkom letošnje sezone pa je takorekoč izsilil odhod iz kluba.

 


 

Fenerbahče predstavil van Persia

Zvezdniški prestop je uspel tudi turškemu Fenerbahčeju, ki je že pred dnevi v svoje vrste zvabil Nizozemca Robina van Persia, danes pa ga je dokončno predstavil tudi svojim navijačem. Manchester United je s prodajo 31-letnega napadalca po poročanju turških medijev zaslužil 4,7 milijona evrov, van Persie pa je z novim klubom podpisal triletno pogodbo.

»Zdaj sem del družine Fenerbahčeja. Vesel sem, da vidim tako veliko izjemnih navijačev. Obljubim, da bom dal vse od sebe, da Fenerbahče osvoji čim več lovorik in vas osrečim,« je dejal nekdanji član Arsenala, ki je za United igral od avgusta leta 2012 in v rdečem dresu v tem času na 105 tekmah zabil 58 golov. Pred tem je osem let blestel pri Arsenalu.

 


 

K Brečku in Marohu obetavni Bittencourt

Nemški Köln, kjer si kruh služita slovenska reprezentanta Mišo Brečko in Dominic Maroh, je v svoje vrste pripeljal napadalno usmerjenega vezista nemške reprezentance do 21. leta starosti Leonard Bittencourt.

Bittencourt je nazadnje igral za Hannover, pred tem pa še za Borussio Dortmund in Energie Cottbus.