Nogometna tržnica: Piazon iz Chelseaja, Bešić v Liverpool

Tottenham je v Swansea poslal Gylfija Sigurdssona in v zameno prejel Bena Daviesa in Michela Vorma.

Objavljeno
24. julij 2014 08.40
Posodobljeno
24. julij 2014 09.11
M. Ž., Š. Ro., Delo.si
M. Ž., Š. Ro., Delo.si

London - Tottenham in Swansea sta sklenila posel, v katerega so bili vključeni trije nogometaši. Londončani so prejeli branilca Bena Daviesa in vratarja Michela Vorma, Valižani pa vezista Gylfija Sigurdssona.

24-letni islandski vezist Sigurdsson je z novimi delodajalci podpisal štiriletno pogodbo in se je znova vrnil v valižansko moštvo, ki ga že dobro pozna. Tam je namreč pred dvema letoma igral kot posojen nogometaš Hoffenheima in se na 18 ligaških tekmah izkazal s sedmimi goli in štirimi podajami, po zaslugi dobrih iger pa je istega leta odšel k Tottenhamu.

»Lepo se je vrniti. Tukaj sem preživel štiri mesece in na klub me veže veliko lepih spominov, upam, da bo tokrat še bolje. Težko je zapustiti Tottenham, kjer sem zelo rad igral, vendar ko sem dobil ponudbo Swanseaja, nisem imel težke odločitve,« je dejal Sigurdsson.

Tottenham je v zameno prejel kar dva nogometaša, 21-letnega Valižana Daviesa in 30-letnega nizozemskega reprezentančnega vratarja Vorma. Davies je podpisal petletno pogodbo, Vorm pa štiriletno.

Beasley novi član Houstona

Ameriški reprezentančni branilec DeMarcus Beasley je iz mehiške Pueble prestopil v ameriški Houston Dynamo. Izkušeni 32-letni nogometaš je na nedavnem svetovnem prvenstvu igral na vseh štirih tekmah svoje reprezentance, za katero je na 120 tekmah dosegel 17 golov. Beasley že ima izkušnje z igranjem v ameriški ligi, saj je bil med letoma 2000 in 2004 član Chicaga.

Piazon iz Chelseaja v Frankfurt

Brazilski nogometaš sredine igrišča Lucas Piazon je že od leta 2012 član angleškega Chelseaja, a pri londonski ekipi ni dobil prave priložnosti. Prvo sezono je kot posojen igralec branil barve španske Malage, drugo nizozemskega Vitesseja iz Arnhema, svoje tretje leto pri Chelseaju pa bo oddelal pri nemškem Eintrachtu iz Frankfurta. Komaj 20-letni Brazilec je doslej odigral zgolj tri tekme za Chelsea, na njih pa se ni vpisal med strelce.

Bešić na Goodison Park

V Nemčiji rojeni nogometni reprezentant BiH, Muhamed Bešić, bo kariero nadaljeval pri Evertonu, ki nastopa v elitnem angleškem ligaškem tekmovanju premier league. Zasedba iz Liverpoola bo za 21-letnega igralca s sredine igrišča madžarskemu Ferencvarosu iz Budimpešte odštela 6,7 milijona ameriških dolarjev.

Tako bo mladi nogometaš že v naslednjih dneh odpotoval na Tajsko in se pridružil novim klubskim soigralcem, ki jih vodi Španec Roberto Martinez. Everton se bo v nedeljo v Bangkoku pomeril z Leicestrom, novim članom elitne angleške nogometne druščine.

Bešić je bil eden najboljših igralcev BiH na nedavnem svetovnem prvenstvu v Braziliji. BiH se je navkljub všečnim predstavam poslovila po skupinskem delu tekmovanja.