Nogometna tržnica: Xabi Alonso dogovorjen z Bayernom

Španec Xabi Alonso bo svojo kariero presenetljivo nadaljeval pri münchenskem Bayernu; Del Piero in Trezeguet v Indijo.

Objavljeno
28. avgust 2014 13.52
FBL-GER-ESP-BUNDESLIGA-BAYERN-ALONSO-FILES
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

München - Ravnokar upokojeni španski nogometni reprezentant Xabi Alonso bo svojo kariero zelo presenetljivo nadaljeval pri Bayernu iz Münchna. Eden ključnih nogometašev madridskega Reala v lanski sezoni je namreč tik pred podpisom pogodbe z nemškim gigantom, so danes potrdili v bavarski prestolnici. Kluba sta se že dogovorila o višini odškodnine, prav tako pa so dogovorjene tudi vse podrobnosti v pogodbi z nogometašem.

Alonso mora v Münchnu opraviti zgolj še zdravniški pregled, potem pa se bo za 10 milijonov evrov preselil v Nemčijo, kjer bo z nemškimi prvaki podpisal dvoletno pogodbo. Trener Bavarcev Pep Guardiola se je za nakup Alonsa odločil po odhodu Tonija Krosa prav v madridski Real, potrebo po novem defenzivnem vezistu pa je pospešila tudi poškodba kolenskih križnih vezi Javija Martineza.

Alonsu, ki bo novembra dopolnil že 33 let, bi se pogodba z galaktiki iztekla šele čez dve leti, vseeno pa je v Münchnu pristal na nižjo plačo - slednja bo tako na letni ravni skromnejša za okrogel milijon evrov. Nekdanji nogometaš Liverpoola in Reala iz Sociedada se je pri Bayernu pridružil še štirim rojakom, saj pri rdečih že sedaj igrajo Javi Martinez, Thiago Alcantara, Pepe Reina in Juan Bernat.

Visoko cenjeni vezist je ravno v teh dneh sklenil še eno pomembno življenjsko odločitev, saj je zaključil svojo dolgoletno reprezentančno kariero. Dvaintridesetletni nogometaš je sodeloval pri obeh zmagoslavjih Špancev na evropskih prvenstvih - v Švici in Avstriji leta 2008 ter v Ukrajini in na Poljskem leta 2012 - ter na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški Republiki leta 2010. Alonso je med letoma 2003 in 2014 za izbrano vrsto zbral 114 nastopov, na katerih je dosegel tudi 16 golov.

Del Piero in Trezeguet skupaj v indijski nogometni ligi

Nekdanja soigralca pri Juventusu, slovita Alessandro Del Piero in David Trezeguet, bosta jesen svojih karier očitno preživela v indijski nogometni super ligi. V državi, kjer je šport številka ena kriket, želijo namreč drastično zvišati zanimanje za nogomet, zato so se odločili v svojo ligo pripeljati zvezdnike najvišjega formata.

Del Piera, ki je zadnjo sezono igral v Sidneyu, ki z njim ni podaljšal pogodbe, naj bi se v Indiji dogovoril s klubom Delhi Dynamos, s katerim bo zaigral v prvi sezoni novega turnirja, ki se bo začel 12. oktobra končal pa 20. decembra. V tej ligi bosta po trditvah menedžerjev zaigrala tudi 36-letni francoski zvezdnik David Trezeguet in nekdanji angleški reprezentančni vratar zdaj 44-letni David James. Jedro ekip bo ob že odsluženih tujcih, nekateri bodo prekinili svojo zasluženo upokojitev, povsem indijsko, poroča STA.