Nogometne zelenice: Derby d'Italia brez zmagovalca

Juventus in Inter sta se v pravi poslastici v Torinu razšla z neodločenim rezultatom 1:1.

Objavljeno
06. januar 2015 21.04
SOCCER-ITALY/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Milano - Torkov večer je bil v Italiji rezerviran za »Derby d'Italia«, dvoboj med torinskim Juventusom in milanskim Interjem s Samirjem Handanovićem v vratih. Eden največjih derbijev v Evropi - ta je v zadnjih letih veliko sicer izgubil na svoji veljavi - se je končal z neodločenim izidom 1:1. Za Juventus je že v prvem polčasu zadel Argentinec Carlos Tevez, Mauro Icardi pa je za goste izenačil sredi drugega dela.

Juve je proti vratom Handanovića močno prititsnil že v uvodnih minutah, kar so varovanci Massimiliana Allegrija kmalu kronali z zadetkom. Izjemno akcijo Artura Vidala, ki je s peto sprejel žogo in s tem iz igre vrgel celotno Interjevo obrambo, je s strelom v prazno mrežo v 5. minuti izkoristil Tevez. Domači so imeli tudi v nadaljevanju več od igre, posebej nevarni so bili v obdobju med 30. in 35. minuto, ko so kar trikrat preizkusili odličnega slovenskega vratarja. Posebej nevaren je bil poizkus Paula Pogbaja, ki se je s fantastičnim preigravanjem otresel dveh branilcev v črno-modrih dresih in se sam znašel pred Handanovićem. Ta je svoja vrata zapustil pravočasno in še dovolj zaprl kot mlademu Francozu, s tem pa preprečil povišanje vodstva stare dame.

Zamujene priložnosti so se Juventusu maščevale v drugem polčasu, ko je kot strela z jasnega udaril Mauro Icardi. 21-letni Argentinec je v 65. minuti hladnokrvno izkoristil podajo Fredyja Guarina in pošteno utišal domače navijače. Domači so v nadaljevanju pritisnili in bili prvič nevarni v 69. minuti, ko je odlično izveden prosti strel Andree Pirla še bolje odbil Handanović. Svojo računico pa so imeli tudi gostje. Ti so bili še najbolj nevarni po enem od protinapadov, ko je v 81. minuti po levi strani prodrl novinec Lukas Podolski, njegove podaje pa iz bližine v gol ni uspel pospraviti Icardi.

Isti igralec je nekaj minut kasneje potegnil v nevaren protinapad, a ga zaključil zelo sebično, kar je precej razjezilo njegovega soigralca Pabla Osvalda. Strasti je moral miriti celo njun soigralec Guarin. Vse skupaj mu očitno ni uspelo najbolje, saj je Inter le minuto kasneje ostal z deseterico na igrišču. Zaradi nevarnega štarta z obema podplatoma je moral v 86. minuti pod predčasno prho Hrvat Mateo Kovačić.

Dvoboj se je končal bolj prijateljsko, saj do sprememb pri izidu do konca več ni prišlo, tako da sta si večna rivala razdelila po točko.

Italijansko prvenstvo, 17. kolo

Udinese - Roma 0:1

(Astori 17.)

Milan - Sassuolo 1:2

(Poli 9.; Sansone 28., Zaza 67.)

ChievoVerona - Torino 0:0

Boštjan Cesar je odigral celo tekmo, Dejan Lazarević do 71. minute, ko ga je zamenjal Valter Birsa (vsi Chievo).

Empoli - Hellas Verona 0:0

Genoa - Atalanta 2:2

(Falque 51., Matri 69.; Zappacosta 37., Moralez 49.)

Palermo - Cagliari 5:0

(Morganella 6., Munoz 10., Dybala 33., 72., Barreto 85.)

Siniša Anđelković (Palermo) je sedel na klopi.

Parma - Fiorentina 1:0

(Costa 11.)

Jasmin Kurtić je igral do 59. minute, Josip Iličić je sedel na klopi (oba Fiorentina).

Cesena - Napoli 1:4

(Brienza 75.; Callejon 29., Higuain 41., 72., Hamšik 64.)

Juventus - Inter 1:1

(Tevez 5.; Icardi 64.)

Samir Handanović (Inter) je igral vso tekmo.

 

Španski kraljevi pokal, 3. kolo

Celta Vigo - Athletic Bilbao 2:4

(Lopez 11., Charles 54; San Jose 5., Aduriz 15., 87., Susaeta 61.)

Malaga - Levante 2:0

(Anor 16., Horta 78.)

 

Angleški FA pokal, 3. kolo

Everton - West Ham 1:1

(Lukaku 90.; Collins 56.)

Scunthorpe - Chesterfield 2:2

(Davey 18., Taylor 44.; Roberts 70., O'Shea 85.)