Nogometni drobiž (2): Wembley bo gostil finale EP 2020

Nekdanji najboljši nogometaš v Evropi in na svetu, 53-letni Nemec Lothar Matthäus, bo šel še petič pred oltar.

Objavljeno
19. september 2014 16.30
reu/MOTOR-RACING-PRIX/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ženeva - Londonski Wembley bo gostil polfinale in tudi finale nogometnega evropskega prvenstva leta 2020, je v Ženevi, kjer so potrdili prizorišča prvenstva, ki bo potekalo v 13 različnih državah, razkril prvi mož Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini. Wembley je imel sicer le enega tekmeca, münchensko Allianz Areno. Četrtfinalni obračuni bodo poleg bavarske metropole še v Bakuju, St. Peterburgu in Rimu, ki bodo pod streho spravili tudi vsak po tri obračune skupinskega dela. Preostalo dogajanje pa bo še v Københavnu, Bruslju, Budimpešti, Dublinu, Amsterdamu, Bukarešti, Bilbau in Cardiffu. Izmed 19 prijavljenih mest je Uefa sicer izločila Minsk, Sofijo, Skopje, Jeruzalem, Glasgow in Stockholm.

Luksuzne ročne ure bo treba vrniti

Predstavniki Mednarodne nogometne zveze (Fifa) bodo morali vrniti luksuzne ročne ure, ki so jih prejeli na letošnjem mundialu v Braziliji v dar od tamkajšnje nogometne zveze (CBF). Promembni možje Fife, reprezentanc udeleženk in članic južnoameriške nogometne zveze morajo darilne vrečke s prestižnim darilom švicarske hiše Parmigiani Fleurier, vsakim vrednim po 6700 evrov (ena od ur naj bi bila »težka« celo več kot 20.000 evrov), po navodilih etične komisije mednarodne krovne organizacije vrniti do 24. oktobra. Komisija je poudarila, da pri CBF ne bi smeli podarjati tako vrednih predmetov, proti prejemnikom pa ne bo sprožila nikakršnih postopkov. Vse vrnjene ure bodo darovali neprofitnim organizacijam, ki skrbijo za družbeno odgovornost v Braziliji. »Med kongresom Fife v Sao Paulu sem od brazilske zveze prejel darilno vrečko, v kateri je bila tudi ura, o njeni vrednosti nimam pojma. Nisem se je dotaknil od prihoda v Anglijo, še vedno je v moji pisarni. Še originalno zapakirano jo bom vrnil. Pozdravljam potezo komisije in se strinjam z odločitvijo, da bodo ure donirali v dobrodelne namene,« je poudaril predsednik Angleške nogometne zveze (FA), 67-letni Greg Dyke.

Matthäus petič pred oltar

Nekdanji nemški superzvezdnik Lothar Matthäus načrtuje že peto poroko. »Kraj in datum obreda še nista dokončno določena,« je pojasnil 53-letni nekdanji nemški kapetan, ki je v dveh desetletjih zbral rekordnih 150 nastopov v dresu z državnim grbom in v tem času vpisal tudi 23 golov. S partnerko Anastazijo Klimko ima sicer že aprila rojenega sina Milana, družina pa živi na Madžarskem. Nekdanji najboljši nogometaš v Evropi in na svetu ima iz prejšnjih štirih zakonov tri otroke.