Nogometni razgledi: Celje v novo sezono brez zvezd

Zbrali smo dogajanje v slovenskih nogometnih klubih, ki se pripravljajo na novo sezono 1. SNL. 

Objavljeno
03. julij 2017 00.13
tre*TRENING NK MARIBOR
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Po čistki brez zvezd

Po neposrečeni avanturi z ukrajinskimi vlagatelji so v Celju stisnili zobe in znižali proračun. Odšlo je pol moštva iz minule sezone: Matic Kotnik, Žiga Kous, Damir Hadžić, Dalibor Volaš, Goran Cvijanović, Goran Galešić, Tilen Klemenčič, Matej Podlogar, Anej Lovrečič, Lovre Čirjak, Irfan Hadžić, Tomislav Barišić in Luka Belić. Edini odmevnejši novinec je 21-letni napadalec Filip Dangubić, ki je v minuli sezoni za Krško zabil 13 golov.

Milanič bentil

Za Mariborčani, ki jih do prvega dvoboja 2. kola kvalifikacij za nogometno ligo prvakov proti Zrinjskemu v Mostarju loči le še 10 dni (12. t. m.) in četrtkova generalka z ruskim Krasnodarjem v Ljudskem vrtu, je boleča prijateljska tekma s hrvaškim Interjem v Bakovcih. Že v prvem polčasu sta jo skupila pomembna igralca, napadalec Jasmin Mešanović in zvezni igralec Valon Ahmedi. Čvrsti tekmeci iz Zaprešića so zmagali z 2:1 (za Maribor je pri rezultatu 0:2 zadel Marcos Tavares) in skoraj »polomili« igralca, ki sta v bolnišnici izvedela za diagnozi. Strah je bil odveč. Mešanović je dobil le udarec in bo počival dan ali dva, Ahmedi pa si pri padcu po ostrem štartu prav tako ni poškodoval rame in bo prav tako hitro v procesu treningov. »Težko je verjeti, da ima tekmec takšen odnos. Inter je bil nespoštljiv od prve minute in takšnega nasprotnika si ne želim več,« je nad grobostjo Hrvatov bentil trener Maribora Darko Milanič.

Elsner na Cipru

Luka Elsner bo, kot kaže, trenersko kariero oživljal na Cipru. Priložnost je dobil pri novem prvoligašu iz znanega letovišča Pafos. Klub, ki je bil ustanovljen šele leta 2014, si je napredovanje v prvo ligo priigral v minuli sezoni in naj bi nekdanjega trenerja Domžal in Olimpije predstavil v sredo.