Nogometni spektakel v Kopru, prihajajo Nemke

Selektor Damir Rob: Skušamo doseči, da dekleta v preveliki želji po dokazovanju ne bi pregorela.

Objavljeno
24. oktober 2013 22.39
*acr*NOGOMETAŠICE - ONA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Koper - V soboto ob 15.45 bo koprska Bonifika gostila nemško nogometno reprezentanco. Resda žensko, a to ne spremeni dejstva, da bodo gledalci lahko spremljali večkratne svetovne in evropske prvakinje. Z njimi se bodo Slovenke pomerile v drugi tekmi skupine 1 kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2015. »Na vsakem koraku se zavedamo, kdo nam bo stal nasproti. Takega medijskega odziva še ni bilo in dekleta tega niso vajena. A mi, ki smo zraven, imamo določene izkušnje in skušamo doseči, da bi punce razmišljale zgolj o igri, ne pa da bi v preveliki želji pregorele,« je prepričan selektor Damir Rob.

V uvodnem kolu so Slovenke zmagale na Slovaškem (3:1), Nemke pa so se znesle nad Rusinjami (9:0).

»Lepo je dočakati svetovno veselilo Nemčijo na domačem igrišču z enakim številom točk. Po eni strani bo to izjemno zahtevna preizkušnja, po drugi pa za nas najlažja, saj nimamo česa izgubiti, lahko pa precej pridobimo. Z Nemčijo ne igraš vsak dan. Tekmice so izrazite favoritke, zavedamo se, da igramo proti najboljšim na svetu, zbranost ne bo smela pasti niti za trenutek. Pomembna bosta tudi disciplina v igri in držanje dogovorov,« je poudaril Rob.

Kapetanka Anja Milenkovič pa ga je dopolnila: »Že res, da ta dvoboj velja za velik spektakel, a ga skušamo igralke dojemati kot vsakega drugega. Zelo dobro treniramo, strokovni štab nas je dobro pripravil. Tudi mi imamo svoje račune, Nemke bi rade prisilile, da se bodo morale res maksimalno potruditi.«