Nogometni svet: Marco Reus podaljšal z Borussio

Beckham je začel z novo kampanjo za otroke. Kazen za de Bruyna, ker je okrcal pobiralca žog. Reus in McNair podaljšala.

Objavljeno
10. februar 2015 10.25
Posodobljeno
10. februar 2015 10.49
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Dortmund - Nemški reprezentant in eden najpomembnejših členov dortmundske Borussie Marco Reus je poskrbel za zasuk v zgodbi glede svoje prihodnosti. Potem, ko se je že zdelo, da je njegova zgodba s klubom Kevina Kampla končana, je z nemškimi podprvaki sedaj podaljšal pogodbo do leta 2019.

Reus je bil po prepričanju številnih poznavalcev nogometa z nogo in pol že pri madridskemu Realu, ki naj bi po precej znižani ceni odkupil njegovo iztekajočo se pogodbo. Govorilo se je tudi o prestopu 25-letnega krilnega napadalca k münchenskemu Bayernu. A od vsega skupaj očitno ne bo nič. Svetovni prvak z nemško reprezentanco na zadnjem mundialu je prek svojega twitter profila namreč sporočil, da ostaja zvest rumeno-črnim iz Vestfalije.

»Dortmund je moje mesto, Borussia je moj klub. Z veseljem sem se odločil za podaljšanje pogodbe. Veselim se prihodnosti z našimi fantastičnimi navijači, a čaka nas veliko dela,« je dejal nogometaš, ki je za klub s štadiona Signal Iduna Park doslej zbral 169 ligaških nastopov in dosegel 70 golov.

S tem, ko je nekdanji nogometaš Borussie iz Mönchengladbacha podaljšal svojo pogodbo, so bili, razumljivo, zadovoljni tudi v upravi kluba. »Nikoli ne dopustimo, da bi nas pri odločanju vodile govorice. Videli smo priložnost, da tako izjemnemu nogometašu zagotovimo prihodnost v Dortmundu. Marco lahko tu zgradi ero, kot sta jo pred njim Uwe Seeler pri Hamburgu in Steven Gerrard pri Liverpoolu,« je ob podaljšanju s svojim zvezdnikom povedal prvi operativec Borussie Hans-Joachim Watzke.

 


Nova pogodba tudi za Paddyja McNaira

Novo pogodbo ima v svojem predalu po današnjemu dnevu tudi mladi branilec Manchester Uniteda Paddy McNair. 19-letni Severni Irec, ki je v tej sezoni za člansko moštvo nastopil na 12 tekmah, je podaljšal do leta 2017.

Novo pogodbo mu je ponudil trener rdečih vragov Louis van Gaal, ki v mlademu nogometašu vidi pomemben člen svojega moštva. »Paddy se je uveljavil kot pomemben člen prvega moštva in ima vse atribute, da se razvije v vrhunskega nogometaša. Uveljavljanje mladih igralcev je zelo pomembno tako zame kot za klub, zato sem vesel, da je Paddy podaljšal pogodbo,« je angleškim medijem zaupal nizozemski strateg, ki je vodenje Uniteda prevzel pred začetkom letošnje sezone.

 


 

Beckham še bolj dobrodelen

Nekdanji nogometni superzvezdnik David Beckham tudi po upokojitvi skrbi, da se njegovo ime pogosto pojavlja v medijih. Nazadnje mu je to uspelo z novo kampanjo za Unicef, imenovano »7«, s katero uresničuje obljubo, ki jo je podal pred časom. Globalni ambasador Organizacije združenih narodov se je zavezal, da bo v svojem drugem desetletju sodelovanja razširil svojo vlogo v organizaciji.

»Moja slava odpira vrata. Lahko pomagam ljudem, lahko pomagam Unicefu, lahko pomagam otrokom po svetu,« je dejal Anglež in poudaril, da ima po upokojitvi od nogometa precej prostega časa, ki ga želi izkoristiti za izkazovanje pomoči tistim, ki jo resnično potrebujejo.

Nova fundacija je dobila ime po številki dresa, ki jo je Beckham dolga leta nosil v Manchestru in angleški nogometni reprezentanci, nekaj sezon pa tudi pri madridskemu Realu. Po poročanju časnika Mirror se bo fundacija osredotočila na sedem držav, kjer se bodo posvetili podhranjenosti, virusu HIV in aidsu ter slabim sanitarnim in zdravstvenim razmeram.


De Bruyne ob 20 tisočakov

Belgijski reprezentant Kevin de Bruyne bo moral plačati 20 tisoč evrov kazni, ker se je na tekmi nemškega prvenstva proti Eintrachtu, verbalno znesel nad pobiralcem žog. 23-letnik je na tekmi, ki se je končala z 1:1 mlademu pobiralcu žog ukazal, naj gre po žogo in ga ob tem užalil s sočno kletvico.

Nemški nogometni zvezi dogodek ni ušel - navsezadnje je bil jasno slišan po televiziji - in je pristal na dnevnem redu disciplinske komisije zveze. Nekdanji član Chelseaja se je mladeniču, članu Frankfurtovega moštva do 16 let, opravičil in mu ponudil svoj podpisani dres.

De Bruyne v tej sezoni bundeslige sicer blesti v vsem sijaju, saj je z osmimi zadetki in kar enajstimi asistencami (največ med vsemi) najzaslužnejši, da je Wolfsburg zasidran na drugem mestu prvenstvene lestvice.