Nogometni svet: Capello ostaja na ruski klopi

Po nekdanjem nogometašu Olimpije Bobanu Joviću je vrste Wisle okrepil še drugi Slovenec, Denis Popović.

Objavljeno
24. junij 2015 21.02
afp-FBL-FRIENDLY-RUS-SVK
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Moskva - Italijanski nogometni strokovnjak Fabio Capello, ki se mu zavoljo slabih rezultatov maje selektorski stolček v ruski izbrani vrsti, za zdaj ostaja v sedlu, so sporočili iz tamkajšnje zveze. Ruski veljaki so 69-letnega prekaljenega mačka angažirali z upanjem, da bi reprezentanco preobrazil v moštvo, ki bi se do leta 2018, ko bo Rusija gostiteljica svetovnega prvenstva, lahko merilo z najboljšimi na svetu. Doslej zaupanja ni upravičil, saj so njegovi izbranci zmagali le dvakrat v zadnjih desetih obračunih. Kljub vsemu so člani izvršnega odbora zveze Capellu ponudili še eno priložnost.

Po Joviću v Wisli še Popović

Krakow - Poljski prvoligaš Wisla Krakow je svoje vrste okrepil s še drugim Slovencem. Po sledeh Bobana Jovića, ki se je pozimi na Poljsko preselil iz Olimpije, je šel še Denis Popović, nekdanji zvezni igralec Celja in Luke Koper, ki je z novim delodajalcem podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dve leti.

Eto'o na poti v Turčijo

Antalya - Nekdanji kamerunski reprezentant Samuel Eto'o je tik pred podpisom pogodbe z novim turškim prvoligašem Antalyasporjem. Vodilni možje kluba so namreč v Italijo, kjer si je afriški zvezdnik nazadnje služil kruh pri Sampdorii (pred tem pa je branil barve Barcelone in Interja), že poslali zasebno letalo. Iz Antalyasporja so potrdili, da so z igralcem dosegli dogovor, drugih podrobnosti pa niso razkrili.

Nove težave za Artura Vidala

Santiago - Težavam čilskega zvezdnika Artura Vidala, člana evropskega klubskega podprvaka Juventusa, ni videti konca. Prejšnji teden je, potem ko je pregloboko pogledal v kozarec, povzročil prometno nesrečo in povsem izmaličil svojega rdečega ferrarija, zdaj pa se je znašel v novih škripcih, saj ga bodo kazensko ovadili zaradi groženj policistu. Mož postave Osvaldo Pezoa je namreč Vidala popisal na kraju nezgode, pri čemer pa mu je čilski reprezentant, ki je po trku ostal nepoškodovan, grozil, zaradi česar se mu obeta 61 dni zaporne kazni.

Roma dokončno odkupila Bertolaccija

Rim - Italijanski nogometaš Andrea Bertolacci, ki je enkrat oblekel tudi majico z državnim grbom, je zdaj tudi uradno izključno član prvoligaša Rome, ki je od Genoe odkupila še drugi del pogodbe. Zvezni igralec je v rimskem moštvu resda preživel že zadnje tri sezone in v 88 dvobojih prispeval 12 golov. »Dosegli smo dogovor z Genoo, ki je v našo korist, v zameno pa bo Genoa dobila 8,5 milijona evrov,« so sporočili iz Rome.

Poljski reprezentant Tyton k Stuttgartu

Stuttgart - Nemški prvoligaš Stuttgart pa je svoje vrste okrepil s poljskim reprezentančnim vratarjem Przemyslawom Tytonom, ki je v minuli sezoni kot posojen igralec PSV Eindhovna branil pri španskem Elcheju. Za 28-letnega čuvaja mreže, ki so ga angažirali kot zamenjavo za Svena Ulreicha, ki se seli k Bayernu, bo Stuttgart odštel milijon evrov, Tyton pa je pogodbo podpisal do leta 2017. Igralski kader je okrepil še zvezni igralec Lukas Repp, ki je v minuli sezoni za Padeborn v 31 dvobojih dosegel štiri gole. V Stuttgartu bo ostal tri leta, ker je bil prost igralec, pa klubu zanj ni bilo treba plačati odškodnine.