Nogometni svet: Casemiro bo počival vsaj mesec dni, na prisilnem počitku tudi Kompany

Vodstvo katarske nogometne zveze je prekinilo sodelovanje z dosedanjim selektorjem Josejem Danielom Carrenom.

Objavljeno
23. september 2016 11.40
Posodobljeno
23. september 2016 11.40
afp/FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-REALMADRID
J. P., M. Ž.
J. P., M. Ž.

Madrid - Brazilski nogometni reprezentant in zvezni igralec madridskega Reala Casemiro si je v nedeljskem prvoligaškem dvoboju z Espanyolom (2:0) zlomil nogo in bo predvidoma z igrišč odsoten vsaj mesec dni, so potrdili v klubski zdravniški ekipi.

Štiriindvajsetletnik ima zlomljeno fibulo leve noge. Casemiro - z igrišča je moral že v 19. minuti, nadomestil ga je Toni Kroos - se je kraljevskemu klubu pridružil leta 2013 iz Sao Paula, v sezoni 2014/15 pa so ga »galaktiki« posodili v kaljenje Portu. Med prisilno odsotnostjo bo sicer Brazilija odigrala dve reprezentančni tekmi z Bolivijo in Venezuelo.

Kompany se je poškodoval ob vrnitvi

Kapetan Manchester Cityja Vincent Kompany ima neverjetno smolo s poškodbami. Tridesetletni branilec se je v sredo vrnil po štirimesečni odsotnosti in igral v angleškem ligaškem pokalu proti Swansea Cityju, kjer pa je staknil novo poškodbo.

Kot so sporočili iz njegovega kluba, gre za poškodbo dimelj in ne za obnovitev poškodbe mečne mišice, s katero je imel težave v pretekli sezoni. Kako dolgo bo belgijski reprezentant odsoten, še ni znano.

Kompany je v zadnjih letih veliko časa preživel na prisilnem počitku, saj je bil od leta 2008, ko se je prirdružil klubu, poškodovan kar 34-krat, od tega 30-krat od leta 2012.

Carreno ni več katarski selektor

Doha - Vodstvo katarske nogometne zveze je prekinilo sodelovanje z dosedanjim selektorjem članske izbrane vrste Josejem Danielom Carrenom. Urugvajec se je na cesti znašel po 17 mesecih selektorskega dela, odnesla pa sta ga poraza v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji proti Iranu in Uzbekistanu. Ime njegovega naslednika še ni znano, glavna kandidata sta njegov rojak Jorge Fossati in Alžirec Djamel Belmadi. Triinpetdesetletni strokovnjak je kot trener že deloval v Urugvaju, Ekvadorju, Kolumbiji, Čilu, Savdski Arabiji in Katarju.

Podaljšal še Kyle Walker

London - Po Christianu Eriksenu, Harryju Winksu, Tomu Carrollu, Ericu Dierju, Dannyju Rosu in Deleju Alliju je angleški reprezentant Kyle Walker že sedmi v nizu dosedanjih ključnih členov otoškega prvoligaša Tottenhama, ki je podaljšal pogodbo z londonskim klubom. Šestindvajsetletni desni branilec je kolektivu obljubil še petletno zvestobo, tako da na White Hart Lanu ostaja do leta 2021. Tottenhamu se je sicer pridružil že leta 2009 in do danes zbral 155 prvoligaških nastopov. Tik pred podpisom naj bi bila še Jan Vertonghen in Erik Lamela.

O'Neill še dve leti na klopi Irske

Severnoirski nogometni strokovnjak Martin O'Neill je z irsko nogometno zvezo podpisal novo dveletno pogodbo.

Šestinštiridesetletni O'Neill je na klopi irske članske reprezentance od leta 2013 in jo je letos popeljal na evropsko prvenstvo, kjer so se Irci poslovili v osmini finala.

Poleg O'Neilla je novo dveletno pogdbo podpisal tudi njegov pomočnik Roy Keane.