Nogometni svet: poškodba Drogbaja, Schalke odpustil Di Mattea

Na tekmi španskega prvenstva se je poškodoval vratar Valencie Diego Alves, nesrečno končal tudi Didier Drogba.

Objavljeno
24. maj 2015 18.23
FBL-ESP-LIGA-ALMERIA-VALENCIA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Dortmund - Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl je v moštvu Borussia Dortmund dobil novega soigralca. Klub iz Porurja je podpisal štiriletno pogodbo z Gonzalom Castrom. Dosedanji član Bayerja iz Leverkusna je napadalno usmerjen zvezni igralec, za mesto na igrišču bo konkuriral prav Kamplu.

Rumeno-črni so sicer za 27-letnega Castra odšteli 11 milijonov evrov. »Izjemno veseli smo, da smo v naše vrste zvabili Castra. Gre za izkušenega in tehnično podkovanega igralca, ob tem pa je uporaben na več igralnih mestih v zvezni vrsti,« je glede Castra dejal Michael Zorc, športni direktor Borussie.

Di Matteo ni več trener Schalkeja

Po sobotni zadnji tekmi sezone v nemški bundesligi je brez službe ostal dosedanji trener Schalkeja Roberto Di Matteo. Po poročanju športnega časnika Sport Bild gre za sporazumen konec sodelovanja, uradne potrditve s strani kluba pa za zdaj še ni.

Schalke je sezono končal na šestem mestu, potem ko je v zadnjem krogu izgubil s Hamburgom z 0:2. Klub iz Gelsekirchna je tako sicer prišel do evropske lige, ostal pa brez uvrstitve v kvalifikacije za ligo prvakov.

Di Matteo je na mestu trenerja pri klubu iz Porurja delal šele od oktobra lani, ko je zamenjal Jensa Kellerja.

Poškodba Drogbaja ob slovesu od Chelseaja

Nogometaš Chelseaja Didier Drogbase je od londonskega kluba in sezone poslovil s poškodbo. Na tekmi zadnjega kola angleškega prvenstva proti Sunderlandu so ga morali odnesti z igrišča.

Drogbaju so sicer na zadnji tekmi namenili kapetanski trak, toda užival je lahko le pol ure. Tekme ni mogel nadaljevati, toda namesto da bi zanj poskrbeli reševalci ob igrišču, so ga kar soigralci odnesli s terena. Sodnik je pri nekoliko nenavadnem dogajanju zamižal na eno oko, navijači pa so Drogbaja še zadnjič pospremili s stoječimi ovacijami.

Že pred zadnjo tekmo je nekdanji kapetan Slonokoščene obale napovedal, da ne bo več igral za ekipo s Stamford Bridga. Potem ko je klub enkrat že zapustil in se je potem vrnil, v zadnjem času ni bil zadovoljen s skromno minutažo. Slovo od Londončanov sicer naj ne bi pomenilo tudi slovesa od nogometa, Droga je napovedal, da si bo pri 37 letih poiskal še enoletni izziv pri kakšnem drugem klubu, potem pa se bo dokončno poslovil od zelenic.

Alves bo manjkal pol leta

Vratar španske nogometne ekipe Valencie Diego Alves si je na včerajšnji tekmi španskega prvenstva proti Almerii  pretrgal križne vezi desnega kolena. Iz kluba so sporočili, da bo moral Alves, ki je bil imenovan v brazilsko reprezentanco za pokal Amerike prihodnji mesec, na operacijo, čaka ga pol leta okrevanja. Valencia si je z zmago s 3:2 zagotovila četrto mesto v ligi in nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov.