Nogometni svet: Lampard začel s porazom

Sami Khedira pa s poškodbo, zaradi katere bo na stranskem tiru preživel približno mesec dni.

Objavljeno
02. avgust 2015 12.46
SOCCER/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

New York - Nekdanji angleški reprezentant in ikona Chelseaja Frank Lampard je debitiral v majici New York Cityja. Izkušeni vezist je z zvezdniškimi soigralci, med njimi Davidom Villo in Andreo Pirlom, doživel poraz proti ekipi Montreal Impact, ki je bila boljša s 3:2.

Kandačanom je zmago z dvema zadetkoma prinesel Ignacio Piatti, med strelce se je vpisal še Dominic Oduro. Za Newyorčane je iz enajstmetrovke zadel Villa, ki je prispeval še asistenco Thomasu McNamari za drugi zadetek njegovega moštva.

37-letni Lampard je za New York podpisal že lani, a je sezono nato preživel na posoji pri Manchester Cityju. Pred začetkom letošnje se je vrnil v ZDA, kjer pa je zaradi poškodbe mečne mišice izpustil uvod sezone.

Khedira bo odsoten mesec dni

Nemški reprezentant Sami Khedira, ki se je pred začetkom nove sezone iz madridskega Reala preselil v Juventus, se je poškodoval na pripravljalni tekmi njegovega novega kluba proti Marseillu (0:2). 28-letni defenzivni vezist bo zaradi poškodbe stegenske mišice po poročanju italijanskih medijev odsoten približno mesec dni.

Nemec bo zagotovo izpustil tekmo italijanskega superpokala proti Laziu (8. avgusta) in začetek italijanskega prvenstva, ki se začenja 23. avgusta.