Nogometni svet: Neymar ob polovico tedenske plače, Mandžukić bo počival mesec dni

Zvezni igralec Manchester C. Kevin de Bruyne bo moral zaradi poškodbe desnega kolena in gležnja počivati 10 tednov.

Objavljeno
29. januar 2016 10.54
Posodobljeno
29. januar 2016 10.54
Spain Soccer Copa del Rey
J. P.
J. P.

Sao Paulo - Brazilski nogometni zvezdnik Neymar, član Barcelone, bo moral odšteti polovico svoje tedenske plače, 112.000 dolarjev, saj pristojni organi niso uslišali njegove pritožbe glede utaje davkov v času igranja za Santos (leta 2007 in 2008).

Neymar je sicer v sodnem postopku tudi v Španiji, kjer preiskujejo sporne okoliščine njegovega prestopa leta 2013 iz Santosa v Barcelono. Na februarsko zaslišanje so povabili še predsednika katalonskega giganta Josepa Mario Bartomeuja, njegovega predhodnika Sandra Rosella, dva Santosova direktorja in igralčeve starše.

Mandžukić mesec dni brez nogometa

Torino - Napadalec Juventusa Mario Mandžukić si je poškodoval stegensko mišico, zaradi česar bo odsoten približno mesec dni. Mandžukić se je poškodoval na sredini pokalni tekmi z Interjem, ki so jo Torinčani dobili s 3:0.

Hrvaški napadalec bo tako izpustil prvenstvene dvoboje s Chievom (31. 1.), Genoo (3. 2.), Frosinonejem (7. 2.), Napolijem (13. 2.) in Bologno (19. 2), pod velikim vprašajem pa je tudi njegov nastop na prvi tekmi osmine finala lige prvakov proti Bayernu (23. 2.).

Tudi Mbiaja zvabili na Kitajsko

Peking - Kitajski klubi zadnja leta postajajo vse zanimivejši za uveljavljene nogometaše. Za nov odmeven prestop je tako poskrbel kapetan izbrane vrste Kameruna Stephane Mbia, ki je po Rennesu, Marseilleu, QPR, Sevilli in Trabzonsporju zdaj zvestobo obljubil prvoligašu Hebei China Fortune, pri katerem bo 29-letnik odslej soigralec Gervinha, ki je v sredo za 18 milijonov evrov prestopil iz Rome.

De Bruyne bo prisilno počival deset tednov

London - Zvezni igralec trenutno drugouvrščenega angleškega prvoligaša Manchester Cityja, Belgijec Kevin de Bruyne, bo moral zaradi poškodbe desnega kolena in gležnja prisilno počivati deset tednov. Po prvotnih predvidevanjih so mu napovedovali šesttedensko okrevanje, pregled pri specialistu pa je podaljšal njegovo odsotnost z igrišč. Drugi strelec moštva v tej sezoni (12 zadetkov) bo tako izpustil tudi finale ligaškega pokala z Liverpoolom in obračun osmine finala lige prvakov s kijevskim Dinamom.

Vidić v pokoj

Milano - Srbski branilec Nemanja Vidić se je pri 34 letih odločil, da konča nogometno kariero. Nekdanji srbski reprezentant je najlepša leta svoje kariere preživel pri Manchester Unitedu, s katerim je med letoma 2006 in 2014 osvojil petnajst lovorik, od tega pet naslovov angleškega prvaka in naslov evropskega prvaka.

Vidić je zadnji dve leti svoje kariere nosil dres milanskega Interja, za katerega je odigral le 28 tekem, zdaj pa se je, tudi zaradi številnih poškodb, odločil, da preneha z igranjem nogometa.