Nogometni svet: Wilshere spet poškodovan

Na Nizozemskem je začetek prvenstva zmotila policijska stavka, zaradi katere bo preloženih kar pet od devetih tekem uvodnega kola.

Objavljeno
06. avgust 2015 19.53
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

London - Začetek nove sezone angleškega prvenstva bo minil brez Arsenalovega vezista Jacka Wilshereja, ki si je ob trčenju s soigralcem na treningu poškodoval mečnico in bo z igrišč odsoten več tednov.

»Informacije o Jacku Wilsheru so resnične. Ima rahlo počeno mečnico, manjkal bo nekaj tednov. Škoda je minimalna,« je smolo angleškega reprezentanta komentiral Arsenalov strateg Arsene Wenger.

23-letni Anglež ima v svoji karieri ogromno težav s poškodbami, še posebej z gležnji. V zadnji sezoni je zaradi operacije levega gležnja denimo na stranskem tiru preživel kar pet mesecev.

Alba bo izpustil evropski superpokal s Sevillo

Branilec aktualne evropske prvakinje Barcelone Jordi Alba svojim soigralcem ne bo mogel pomagati na torkovi superpokalni tekmi z zmagovalko evropske lige Sevillo. 26-letni španski reprezentant si je na tekmi za pokal Joana Gamperja poškodoval zadnjo stegensko mišico, zaradi česar bo z nogometnih zelenic odsoten približno dva tedna.

Shawcross odsoten vsaj dva meseca

Težave s poškodbami ima tudi kapetan Stoke Cityja Ryan Shawcross, ki bo moral na operacijo hrbta, zaradi česar bo z nogometnih zelenic odsoten vsaj dva meseca. 27-letnik je imel težave s hrbtom že v lanski sezoni, operacija pa ga čaka prihodnji teden.

»V klubu smo upali, da operacija ne bo potrebna in bo poletni premor dovolj, da rešimo njegove težave. Bolj kot se je Ryan priganjal v pripravah na novo sezono, večje težave je imel, zato ni bilo druge možnosti, kot da gre na operacijo,« so sporočili iz Stoka.

Nizozemsko prvenstvo bo zmotila policijska stavka

Tako kot angleška liga se tudi nizozemsko prvenstvo začenja ta konec tedna, a bo uvodni nogometni vikend v deželi tulipanov precej osiromašen. Zaradi stavke policistov, ki zahtevajo višje plače, bo kar pet od devetih tekem preloženih.

V drugem terminu bodo morali odigrati tekmo v Haagu, kjer gostuje aktualni prvak PSV, v Gronningenu, Nijmegenu, Zwolleju in Heerenveenu, kjer bo v prihodnje igral mariborski napadalec Luka Zahović.

Župani omenjenih mest menijo, da bi bilo igranje brez policijskega varstva preveč tvegano zaradi nogometnih huliganov. Odpovedane tekme bodo na sporedu prihodnji torek ali sredo, če bo policijska stavka do tedaj končana.