Nov preobrat v Stožicah: trener Olimpije bo Ilija Stolica

Predsednik Milan Mandarić je v ponedeljek skoraj že ustoličil Igorja Jovičevića, danes je potrdil Srba Ilijo Stolico.
Fotografija: Ilija Stolica bo jutri predstavljen kot novi strateg Olimpije. Foto PLTS
Odpri galerijo
Ilija Stolica bo jutri predstavljen kot novi strateg Olimpije. Foto PLTS

Obdobje po osvojitvi dvojne krone je v Ljubljani zelo stresno, predsednik NK Olimpije Milan Mandarić je najprej odpustil Igorja Bišćana, blizu ljubljanske klopi sta bila Slaviša Stojanović in Igor Jovičević, danes pa je postalo znano, da bo na klop Olimpije sedel 39-letni Srb Ilija Stolica. 

Stolica je v minuli sezoni vodil Voždovac in Vojvodino, s katero je končal na zadnjem osmem mestu zgornjega dela prvenstva. Pred tem je vodil še srbski reprezentanci do 16 in 17 let, deloval je tudi v strokovnem štabu Partizana. Po uspešni sezoni je bil Stolica resno v igri, da sede na vročo klop črno-belih iz Beograda, a se je nato odprla možnost prihoda v Olimpijo, pogovori z Milanom Mandarićem so stekli in perspektivni srbski trener bo jutri uradno postal trener nogometašev Olimpije.



»Iščemo trenerja, ki bo na dolgi rok deloval v dobro kluba. Trenerja, ki goji napadalni, zmagovalni nogomet in razvija mlade slovenske nogometaše, kar je za Olimpijo ključnega pomena,« je že pred časom dejal Mandarić in se po dolgem iskanju pravega moža odločil za Stolico. 

Pred njim je zelo zahtevna naloga, saj bo moral na novo sestaviti del moštva in nadomestiti odhode iz Stožic, že v začetku julija pa ga čakajo kvalifikacije za ligo prvakov, po katerih se bo vsaj delno merila uspešnost Olimpije v prihodnji sezoni. Za nameček v Ljubljani ni jasno niti, kdo bo v prihodnje na vrhu ustroja kluba, saj je Mandarić jasno naznanil, da klub prodaja, v kolikor se bo našel pravi kupec. 

Komentarji: