Novaković tik ob Rooneyju

Kako so igrali: Handanoviću bi težko očitali krivdo za kak gol.

Objavljeno
15. junij 2015 01.23
Brdo pri Kranju, 23.03.2015, zbor nogometne reprezentance na Brdu pred petkovo tekmo s San Marinom. Foto: Marko Feist
Delo.si, šport
Delo.si, šport
Samir Handanović: Težko bi mu pripisali krivdo za kateregakoli od treh prejetih golov, ob tem pa je preprečil še dva.

Bojan Jokić: Podaja z boka za Pečnikov gol je bila vrhunska. Na levi slovenski strani v seštevku ni bilo veliko prometa, kar resda velja za obe smeri. Sodniku je v španščini zaman pojasnil, da so Angleži pred golom Wilshera storili prekršek.

Boštjan Cesar: Zdelo se je, da ima tri leve na grbu »Cesi«, ne pa Angleži, tako se je boril z »gorilo« Smallingom in dobil tudi večino zračnih dvobojev. Upajmo, da mlajši navijači niso videli, kako je v 77. minuti vrnil Rooneyju za Wembley 2009.

Branko Ilić: Manj zanesljiv od Cesarja, ob nekaterih njegovih posredovanjih je gledalcem zastal dih.

Mišo Brečko: Veliko težav je imel z razigranima Sterlingom, ki mu je pobegnil že v 4. minuti, in Delphom. Lažje je dihal šele po vstopu Birse.

Jasmin Kurtić: Katanec je zaman upal, da bodo slovenski zvezni igralci storili za 50 odstotkov manj napak kot novembra na Wembleyju.

Aleš Mertelj: Ni grešil tako močno kot Kurtić, žal pa je odločila zmagovalca prav njegova napačno oddana žoga.

Andraž Kirm: Velja podobno kot pri Jokićevi oceni. Kirm je dobro ustavil Jonesa in Townsenda, a tudi sam ni bil nevaren za Hartova vrata.

Kevin Kampl: V njegovi igri je bilo še kako opazno, da letos ni igral redno in da je zbral 27 od 30 golov in podaj v tej sezoni v majici Salzburga.

Josip Iličić: Na žalost je opozoril nase dvakrat. Podaje za gol Novakovića se ne bi sramoval niti Andres Iniesta, »podaja« za izenačujoči gol Angležev pa sodi med nedopustne.

Milivoje Novaković: Z Rooneyjem si deli drugo mesto strelcev (5) skupine E. Gol je zabil na rutiniran način, ponujal se je soigralcem, pogosto odigral povratno žogo in ob prekinitvah dobival skoke v svojem kazenskem prostoru. Od centerforja bi težko pričakovali več.

Valter Birsa: Poživil je igro, z desnega krila je trikrat ostro in nevarno podal pred gostujoča vrata.

Nejc Pečnik: Do Rooneyjevega gola se je zdelo, da je po Moskvi 2009 zabil še en gol, ki bi posredno lahko prinesel nastop na velikem turnirju.

Srečko Katanec: Za to, da bi lahko hrvaškemu kolegu Kovaču za eno tekmo ukradel navezo Modrić-Rakitić, bi dal najbrž vse. Zdaj že ve, da bo moral v boju za drugo mesto – kot leta 2001 – še enkrat presenetiti v Švici.