Bayern pokopal Unitedove upe, Sevilla ne bo branila naslova

Manchester United je s porazom proti Bayernu zdrsnil na zadnje mesto v skupini, po zmagi napreduje še København. Praznih rok tudi Sevilla.
Fotografija: Kapetan Bruno Fernandes je bil po koncu tekme razočaran, izpad Uniteda v skupinskem delu je zelo slaba novica za rdeče vrage. FOTO: Carl Recine/Reuters
Odpri galerijo
Kapetan Bruno Fernandes je bil po koncu tekme razočaran, izpad Uniteda v skupinskem delu je zelo slaba novica za rdeče vrage. FOTO: Carl Recine/Reuters

V ospredju torkovega večera v ligi prvakov je bilo dogajanje v skupini A, kjer je Manchester United na Old Traffordu lovil zadnjo rešilno bilko za napredovanje. Angleži bi morali premagati Bayern, a so prevladovali le v prvih minutah, njihovi napadi so bili jalovi in Bavarci so počasi vzpostavili ravnotežje na igrišču.

Bayern je imel prvo mesto v skupini že zagotovljeno, zato niso napadali na vso moč, kljub temu pa so po golu Kingsleya Comana v 71. minuti prišli do zmage z 1:0. Zadetek je z izvrstno podajo v kazenski prostor z zunanjim delom stopala zrežiral Harry Kane. København je doma z 1:0 kljub rdečemu kartonu premagal Galatasaray in napredoval v osmino finala, Turki potujejo v evropsko ligol, United pa je klavrno končal svojo evropsko zgodbo. 

Manuel Neuer se je razveselil zmage na kultnem štadionu v Manchestru. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters
Manuel Neuer se je razveselil zmage na kultnem štadionu v Manchestru. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters

Zanimivo je bilo tudi v skupini C, Union Berlin bi v primeru zmage nad Realom prišel do mesta v evropski ligi, Nemci so povedli z 1:0, nato pa izgubili z 2:3. Za Real je dva gola dosegel Joselu, enega pa Dani Ceballos. Mesto v evropski ligi je z zmago s 3:1 proti Salzburgu potrdila tudi Benfica, Inter in Real Sociedad pa sta dvoboj za prvo mesto v skupini končala brez zadetkov, tako da je vrh v skupini D pripadel Baskom. 

Branilci naslova brez evropske lige

Na tekmah v zgodnjem večernem terminu sta si Arsenal in PSV razdelila točke (1:1), za Nizozemce je bilo to dovolj, da so ostali pred francoskim Lensom, ki se je kljub zmagi nad Sevillo (2:1) moral zadovoljiti z igranjem v evropski ligi. Arsenal je na igrišče poslal premešano enajsterico, prvo mesto in osmino finala je imel že zagotovljeno, točko je topničarjem z zadetkom priigral mladi napadalec Eddie Nketiah.

Eddie Nketiah je zadel za točko Arsenala, remi je bil dovolj tudi za PSV. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP
Eddie Nketiah je zadel za točko Arsenala, remi je bil dovolj tudi za PSV. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP

Sevilla je v novo sezono lige prvakov vstopila z višjimi cilji, po porazu proti Lensu pa je ostala tudi brez uvrstitve v evropsko ligo, kjer bi branili naslov prvakov.

Boj za preboj med najboljše klube 15 milijard evrov vrednega tekmovanja bo dramatičen tudi v sredo. Aktivna bosta oba kluba, pri katerih igrata tudi slovenska reprezentanta. Tako Jan Oblak (Atletico Madrid) kot Benjamin Šeško (Leipzig) sta si že priigrala napredovanje v osmino finala.

Liga prvakov, 6. zadnje kolo (21.00):
skupina A:
København – Galatasaray 1:0 (0:0)
Manchester United – Bayern 0:1 (0:0)
skupina B:
Lens - Sevilla 2:1 (0:0)
PSV – Arsenal 1:1 (0:1)
skupina C:
Napoli – Braga 2:0 (2:0)
Union Berlin – Real Madrid 2:3 (1:0)
skupina D:
Inter – Real Sociedad 0:0
Salzburg – Benfica 1:3 (0:2)

Preberite še:

Komentarji: