Oblak prvič brez prejetega gola proti Barceloni

V polfinalu lige prvakov tudi Atletico in Bayern. Žreb polfinalnih parov bo jutri ob 11.30 v Nyonu.

Objavljeno
14. april 2016 01.46
A. V.
A. V.
Madrid – V Lizboni je bilo kmalu jasno, da bo napredoval Bayern, je pa bilo do zadnjih trenutkov vroče v španski prestolnici. Atletico je tudi po zaslugi slovenskega reprezentanta Jana Oblaka obdržal prazno mrežo in drugič v treh sezonah v četrtfinalu lige prvakov izločil Barcelono.

Navijači Atletica so pripravili veličastno kuliso že pred tekmo, ko so v špalirju pričakali avtobus z njihovimi ljubljenci. Nič drugače ni bilo na štadionu Vicente Calderon. Bučno vzdušje je vneslo v moštvo Atletica še dodatno energijo. Madridčani so nizali priložnosti, mrežo pa so zatresli v 36. minuti. Z glavo je bil uspešen Antoine Griezmann. Francoski napadalec je sploh prvič v dresu Atletica zadel proti Barceloni. Pred tem je bil sedem tekem neuspešen.

Katalonci so v drugem polčasu pritisnili, ustvarili so si tudi več priložnosti, toda žoge niso znali spraviti mimo slovenskega vratarja. Jan Oblak celo prvič ni prejel gola proti Barceloni. Potnika v polfinale je iz najstrožje kazni dokončno potrdil Griezmann. Na zadnjih desetih tekmah je zabil prav toliko golov.

V Lizboni je presenetil trener Bayerna Josep Guardiola. Na klopi je pustil najboljšega napadalca Roberta Lewandowskega. Že se je zdelo, da se mu bo takšna odločitev maščevala, saj je Benfica prešla v vodstvo (v 27. minuti), toda enajst minut pozneje je potnika v polfinale odločil Arturo Vidal. Tekmovalni naboj je izginil na začetku drugega polčasa, ko je za Bavarce zabil še Thomas Müller. Izenačujoči gol Benfice ni imel nobene vrednosti. Bayern se je med najboljše štiri v Evropi uvrstil petič zapored.

V ligi prvakov se tako ponavlja zgodba iz sezone 2013/14. V polfinalu so spet Atletico (tudi takrat je izločil Barcelono), Real in Bayern, Manchester City pa je kot angleški predstavnik nadomestil Chelsea. Žreb polfinalnih parov bo jutri ob 11.30 v Nyonu. Prvi tekmi bosta 26. in 27. t. m., povratni 3. in 4. maja. Finale bo 28. maja v Milanu.