Oblakovi Benfici dobro kaže

Najboljše izhodišče pred povratnimi dvoboji četrtfinala evropske lige imajo nogometaši Basla po zmagi s 3:0 nad Valencio.

Objavljeno
04. april 2014 01.36
FBL-EUR-C3-BASEL-VALENCIA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Najprepričljivejšo zmago v prvih dvobojih četrtfinala evropske lige so zabeležili nogometaši Basla, ki so dokazali, da niso po naključju v osmini finala odpravili Salzburga Kevina Kampla. Danes so pred domačimi navijači s 3:0 sneli skalp Valencii, glavni ključ do uspeha pa je bil argentinski zvezni igralec Matias Emilio Delgado, ki je tik pred končnico prvega polčasa potreboval pičle štiri minute, da je dvakrat matiral vratarja Vicenteja Guaito (v 34. in 38. minuti). Za še lepšo popotnico na povratni obračun v Španijo, ki bo že prihodnji četrtek, je poskrbel Valentin Stocker z golom v zadnjih izdihljajih tekme.

Uspešna sta bila tudi tudi oba portugalska predstavnika, ki sta se veselila zmag s po 1:0, kanček več pa je vredna Benficina, dosežena na gostovanju pri AZ Alkmaarju. Za edini gol je tik po odmoru poskrbel Eduardo Salvio, v vratih pa tokrat ni stal Jan Oblak, temveč Artur, s katerim si slovenski reprezentant pravično deli minutažo v domačem ligaškem tekmovanju.

Porto je doma z golom Eliaquima Mangalaja ugnal Sevillo, a končal z le desetimi možmi na terenu, saj je Fernando v 87. minuti dobil dva rumena kartona, enega za drugim, drugega zaradi predolgega jezika. Z gostovanja v Lyonu pa se je z zmago z 1:0 vrnil tudi Juventus, tik pred koncem je Anthonyja Lopesa ukanil Leonardo Bonucci.