Odpovedali Birsa, Kurtić in Kampl

Kako so igrali slovenski nogometaši na Wembleyju? Najbolj konkretno je igral Andraž Kirm.

Objavljeno
17. november 2014 20.49
FBL-EURO-2016-ENG-SLO
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Samir Handanović: Če Rooney ne bi streljal z močjo enega megajoula, bi »Sarma« nadaljeval niz petih ubranjenih 11-m iz serie A. Pri drugem golu bi bil lahko postavljen bolj levo, tam se je začela akcija.

Andraž Struna: Redko je krenil čez polovico igrišča, tako visoko sta igrala Welbeck in Clyne, ki je s hitrostjo presenetil Pirančana.

Boštjan Cesar: Borbeno predstavo »Cesija« sta zasenčila »le« dva dogodka: naivno storjen odvečen prekršek za 11-m in neuspešen drseči štart na polovici igrišča, ki je omogočil priložnost Sterlingu.

Branko Ilić: Imel je veliko težav s sprejemanjem in oddajanjem žoge, nekajkrat (kot v 10. minuti) je poslal v ogenj angleške napadalce.

Mišo Brečko: Eden redkih, ki si je upal kreniti v napad tudi za ceno luknje v obrambi, kljub temu smo pogrešali njegove podaje.

Andraž Kirm: Predstavlja glavno tarčo »kavčerjev«, ki pa jih je treba spet razočarati. »Kiro« je bil najbolj konkreten med gosti. Potem ko njegove podaje ni unovčil Novaković, jo je Henderson.

Jasmin Kurtić: Ni bil njegov večer: žoge je izgubljal kot Delboy poslovne priložnosti, Angleži so prav po njegovi napaki na sredini igrišča začeli akcijo za 1:1.

Aleš Mertelj: Ni grešil kot Kurtić, igral je zanesljivo, toda le v obrambi. Dobro, morda je Henderson prav ob gorenjski vijolici mislil, da strelja na gostujoča vrata.

Valter Birsa:
Kot da bi manjša konkurenca na desnem krilu slabo vplivala nanj ... Stal je predaleč od tekmecev, odvzel ni nobene žoge. Tudi obetavnih akcij nismo videli.

Kevin Kampl: Večdnevne terapije in strah pred poškodbo stegenske mišice so opravili svoje. To ni bil Kampl s prejšnjih tekem.

Milivoje Novaković: Zna zadržati žogo, gostom je priigral štiri proste strele v območju 30 metrov od vrat Harta. Pred akcijo za tretji gol Angležev je premalo odločno oviral Sterlinga na sredini igrišča.

Selektor Srečko Katanec: Morda bi moral poslati v ogenj enajsterico brez načetega Kampla, prav tako bi lahko prej osvežil zasedbo, ki je začela tekaško padati že pet minut pred vodilnim golom.