Oduwa vendarle prihaja v Olimpijo, City (vsaj) dva meseca brez Jesusa 

K Olimpiji po dolgih pogajanjih vendarle prihaja nogometaš Nathan Oduwa, nekdanji veliki talent Tottenhama.

Objavljeno
14. februar 2017 18.31
N. Gr.
N. Gr.

Ljubljana - Nogometaš Nathan Oduwa bo vendarle postal nogometaš ljubljanske Olimpije. Pogajanja s Tottenhamom so se začela že ob koncu preteklega leta, kasneje se je zdelo, da je prestop padel v vodo, nato pa sta se vodstvi londonskega velikana in Olimpije vendarle dogovorili za prestop. Oduwa bo z Olimpijo podpisal triletno pogodbo.

Nathan Oduwa je pred nekaj leti veljal za velikega talenta Tottenhama, zdaj 20-letni bočni napadalec je igral tudi za mladinske selekcije Anglije, potem pa je zaigral za reprezentanco Nigerije do 23 let. Jesenski del sezone je Oduwa kot posojen igralec odigral za tretjeligaša Peterborough, pred tem ga je Tottenham na kaljenje poslali v Luton, škotski Rangers in Colchester United. Zadnji nastop je opravil pred dobrim tednom, ko je z drugo ekipo Londončanov gostoval na Anfieldu. 

»To je velik dan za naš klub. Postavljamo se namreč na veliki nogometni zemljevid, veseli nas, da smo atraktivni tudi za takšne nogometaše. Nathana odlikuje hitrost in tehnika, pri nas bo imel vso podporo, da v pravo smer razvije svoj velik potencial. Z Oduwo smo v svoje vrste dobili res kakovostnega nogometaša, s tem smo tudi zaključili zimski prestopni rok,« je ob dogovoru povedal športni direktor Olimpije Ranko Stojić.

Okrepitev Olimpije se najbolje znajde na položaju krilnega napadalca, na Otoku pa je blestel predvsem z izjemno tehniko in preigravanji. Kritiki mu očitajo, da si prav zaradi predrznosti ni uspel izboriti mesta v prvi ekipi Tottenhama, v ostalih klubih pa je igral po sistemu toplo - hladno. 

City vsaj dva meseca brez Gabriela Jesusa

Brazilski napadalec Gabriel Jesus si je na ponedeljkovi tekmi proti Bornemouthu zlomil kost v stopalu. Šele 19-letni Brazilec je v Tottenham prišel za 33 milijonov evrov iz Palmeirasa in že na prvi tekmi vknjižil asistenco, na prvi tekmi v začetni enajsterici sinje modrih iz Manchestra pa dvakrat zadel. Poškodba Jesusa je velik udarec za Pepa Guardiolo in City, saj je Guardiola z Brazilcem dobil hitrega napadalca, ki ustreza njegovi filozofiji igre.