Olimpija in Maribor pogledujeta proti Reki

1. SNL: danes bodo tekme v Kopru, Velenju in Mariboru, jutri v Novem mestu in Domžalah.

Objavljeno
08. avgust 2014 15.54
20 CVIJANOVIČ Goran (NK Maribor), (NK Olimpija), 26.3.2014, Maribor
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Ljubljana – Ta konec tedna bodo navdušenci nad 1. SNL po dolgem času izbirali med vsemi petimi tekmami. Četrto kolo prinaša več zanimivih dvobojev. Bomo videli, kaj Mariboru pomeni več, tri točke v prvenstvu ali superpokalna lovorika, in ali lahko zadnjeuvrščeni, toda motivirani Radomljani pokvarijo načrte Olimpiji.

Koper: Luka Koper – Celje (sobota, 17.00, sodnik Jug): Dvoboji Kopra in Celja so vselej paša za oči in polnijo sodniški zapisnik s kartoni obeh barv, goli in enajstmetrovkami. Koper je v zadnjem letu okrepil strokovni štab in pisarno (Mavrič, Stanić) ter zadržal vse ključne adute na igrišču, kar razkriva ambicije vodstva kluba. V sozvočju s tem »morajo« tekme, kot bo današnja s Celjani, prinašati po tri točke.

Velenje: Rudar – Domžale (20.00, Vinčić): Domžalčane je zajela mini evforija, potem ko so se prvič po letu 2011 zavihteli na vrh lestvice in prodali nekaj svojih najstnikov. Pred tremi leti se je nato zgodba o uspehu končala na 7. mestu. Drevišnji dvoboj ob Velenjskem jezeru bi bil lahko derbi kola, saj so se sprostili tudi Velenjčani. Kdo bo zrežiral več golov: Senad Jahić ali Saša Živec?

Maribor: Maribor – Gorica (20.05, Ponis): Štajerci bodo imeli v štirih dneh »generalko« za spopad s Celticom, saj bo današnji tekmi z Goričani sledil še sredin dvoboj za superpokal v Novi Gorici. Bomo videli, ali bosta nocoj, ko bi lahko Ante Šimundža odpočil več ključnih adutov, dobila priložnost Matic Črnic in Goran Cvijanović. Za slednjega so Štajerci lani zavrnili 500.000 € iz Izraela, ob njegovi morebitni selitvi h Kekovi Rijeki pa bi v naslednjih tednih iztržili še manj. Gorica ni premagala Maribora v zadnjih 13 tekmah SNL.

Novo mesto: Krka – Zavrč (nedelja, 18.00, Sagrković): Tudi v Novem mestu bi šlo lahko za privlačno popoldne, v katerem ne bo manjkalo boja za vsak centimeter igrišča. Krka in Zavrč sta doslej prejela največ rumenih kartonov, devet, to število pa bi lahko še povečalo dejstvo, da gre za mini derbi hrvaško obarvanih zasedb. Pri domačih je stopilo na igrišče 8 Hrvatov, pri gostih še eden več.

Domžale: Kalcer Radomlje – Olimpija (19.00, Žganec): Trener domačih Dejan Đuranović bo svoje fante nabrusil do skrajnosti, da bi le dobili Olimpijin skalp. Kdo ve, ali bo to dovolj za zeleno-bele, ki po vrnitvi Mileta Aćimovića gojijo najvišje dolgoročne ambicije, zaradi preložitve dveh tekem pa so imeli med vsemi na voljo najdaljše priprave. Toda Ljubljančan je (spet) dobil v roke že »selekcionirano« zasedbo, ki jo je doslej dopolnil le z neznanim hrvaškim štoperjem, nič pa ni od sodelovanja z NK Rijeka, četudi si je to močno želel predsednik Rastoder. Aćimović bo v svojem drugem mandatu posnemal Zlatka Zahovića: prisoten bo na treningih in delno v strokovnem štabu.