Olimpija in Maribor tudi v derezah, če bo treba

Vremenska napoved ni rožnata za nogomet, od jutri naprej naj bi vseskozi snežilo, tekma v Stožicah ni ogrožena.

Objavljeno
19. februar 2013 14.41
Italy Soccer Europa League
G. N., šport
G. N., šport
Ljubljana – V kakšnih razmerah bosta velika domača tekmeca, Olimpija in Maribor, v soboto ob 20. uri odprla drugi del nogometne sezone? Vremenska napoved ni rožnata za nogomet, od jutri naprej naj bi vseskozi snežilo.

Tekma ni ogrožena, saj je travnata površina v Stožicah ogrevana. Da so se ljubljanski upravljalci štadiona pripravljeni uspešno postaviti po robu materi naravi, so pokazali že pred prijateljsko tekmo med Slovenijo in BiH, ko so kljub obilnemu sneženju odlično pripravili igrišče. Ne glede na vse bodo nogometaši, če bo treba, igrali v »derezah«, saj prostih terminov skorajda ni več na razpolago. Mariborčani bodo morali odigrati še zaostalo ligaško tekmo z Rudarjem.

Neugodne vremenske razmere so bolj kot ne udarec za Olimpijo, saj bodo vplivale na manjši obisk in posledično na zaslužek. Olimpija ima že tako silno slab izkupiček od prodaje vstopnic skozi sezono in ji v veliki meri blagajno napolni Maribor, ki Stožicam dvakrat na sezono v ligaških tekmah nadene nekaj nogometne podobe po zgledu derbijev v drugih državah.

Olimpija nemara res nima sreče, da bi lahko zaslužila še kakšen dodaten evro, a vsaj ogrevanje in čiščenje igrišča klubu ne bosta povzročila dodatnih stroškov. Tržna cena za najem štadiona za eno tekmo je po ceniku upravljalca Zavoda za šport Ljubljana 18.000 evrov. Precej nižjo najemnino Olimpija tudi plačuje.

Medtem ko je Olimpija že v Novigradu, bo Maribor šele v sredo odšel na zaključne mini priprave. Trener Darko Milanič je izbral svojo nekdanjo destinacijo Ajdovščino. Burje vremenoslovci niso napovedali!