Olimpija nad Maribor z vrha lestvice

Ljubljanski nogometaši s Krškim niso navdušili. Miha Zajc: Tudi v derbiju na zmago.

Objavljeno
02. avgust 2016 01.03
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Državni prvaki v nogometu bi si težko želeli lepšo popotnico v slovenski clasico z Mariborom, ki bo na sporedu naslednji ponedeljek na Štajerskem. V zadnji tekmi 3. kola SNL so namreč premagali Krško in zadržali vodstvo na lestvici, ob tem pa pustili ogromno manevrskega prostora za napredek v svoji igri.

Nevtralni navdušenci nad nogometom bi bili lahko po 3. kolih slovenskega prvenstva zelo zadovoljni; tudi v 15. tekmi te sezone so prišli na svoj račun z goli, pri čemer so nogometaši obeh ekip kar tekmovali v tem, kdo bo zabil bolj nenavadnega. Martin Kramarić je načel mrežo Ljubljančanov po vnovič medlem odzivu zeleno-bele obrambe na prodor tekmecev – sinoči Filipa Dangubića –, debitant med zmaji Danijel Miškić je odlično izkoristil odbito žogo po strelu Etiena Velikonje, z redko videnim »odbitkom« je bil nagrajen za agresivno pokrivanje štoperjev tudi Blessing Eleke.

»V seštevku vendarle nismo zadovoljni s svojo igro,« je kljub trem golom v mreži Krškega priznal Miha Zajc, Olimpijin nogometaš z najbolj prefinjenim občutkom za žogo. Tako Zajc kot soigralci namreč sinoči niso igrali posebej navdahnjeno, kot da bi varčevali moči za derbi 4. kola, ko bodo v ponedeljek ob 20.15 obiskali mariborski Ljudski vrt.

Ljubljančani bodo na Štajerskem gotovo igrali lažje kot sinoči, če si bodo le upali zaigrati višje kot s Krškim in najmanj tako pogumno ter agresivno kot v drugem polčasu sinočnje tekme. »Gotovo je pozitivno, da smo vnovič zasukali izid in pokazali pravi značaj. Težko je igrati odprto, saj se prav vse ekipe na nas kot državne prvake temeljito pripravijo. Lepo je, ker bomo krenili v derbi brez poraza in z vrha lestvice. Tudi v Mariboru bomo igrali na zmago,« je še dodal Zajc.

Igralec sinočnje tekme je bil vendarle novinec med zeleno-belimi Danijel Miškić. Nekdanji nogometaš Celja se je ponujal v igri, iskal žogo, izenačujoči gol je padel po njegovi akciji, ki jo je s pomočjo Velikonje sam spremenil v izenačenje in dvignil samozavest tedaj opazno načetih Ljubljančanov.

Predsednik kluba Milan Mandarić, ki je po koncu tekme pozdravil igralce tudi v slačilnici, je bil navdušen nad zadnjo okrepitvijo. Kdo ve, kako prav bo še prišel Miškić v nadaljevanju prvenstva Olimpiji.

Tudi Olimpijin trener Rodolfo Vanoli je sinočnjo zmago potreboval še močneje od javnih zagotovil Mandarića in športnega direktorja Nenada Protege o »varnem statusu trenerja na klopi Olimpije«. V tekmo z Mariborom bo šel kljub temu z mešanimi občutki. Zanj dobra novica je vrnitev najboljšega igralca minule sezone Roka Kronavetra (igral je prvič po 30. maju na Švedskem). Manj obetavno še vedno deluje Olimpijina igra v obrambi. Krčani so, denimo, pri izidu 1:1 zapravili še dve stoodstotni priložnosti.