Olimpija še vedno brez zmage

Preobrat Gorice proti Domžalam, po zaostanku z 0:1 so vrtnice zmagale s 3:1. 

Objavljeno
20. marec 2017 00.25
Nogomet Olimpija:Rudar
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Olimpija še ni prišla do prve zmage v drugem delu sezone. Proti Kopru se ji je nasmihala po golu Leona Benka v 19. minuti. A na koncu razburljivega dvoboja se je skoraj 7000 navijačev, ki jih je premamila odločitev klubskega vodstva, da zaradi slabih rezultatov omogočijo prost vstop v Stožice, lahko prepričalo, da se bo izhod iz krize debelo zavlekel v pomlad. Preklinjali so osmoljenca Blessinga Elekeja. Zastreljal je dve imenitni priložnosti za drugo vodstvo. Oziroma gostujoči vratar Marijan Antolović je bil v obeh dvobojih z Nigerijecem junak. Olimpija je bila slaba, ko je branila vodstvo. Odlično voden, organiziran in taktično dovršen Koper pa je bil v zaostanku in brez izrazitega napadalca v enajsterici zelo nevaren. Izenačenje mu je iz bližine priigral reprezentant do 21 let Matic Paljk.

»Navijače prosim za potrpljenje. Tekme ne moreš zmagati, če zapraviš takšne priložnosti. Ni še prave harmonije in energije v moštvu,« je med drugim povedal Marijan Pušnik, ki se je že sprijaznil s tem, da nima podpore Green Dragons. Gostujoči trener Igor Pamić ni skrival zadovoljstva. »To je bistveno boljši Koper, kot je bil jesenski. Ampak na koncu prvenstva bomo videli, kaj smo dosegli. Naš cilj je jasen, 4. mesto,« je dejal.

»Drugi polčas je za nas velika uganka,« je razpad sistema v obrambi in v napadu v Novi Gorici v drugem polčasu opisal trener Domžal Simon Rožman. Uganko je razrešil domači trener Miran Srebrnič: »Z več šprinti v globino smo zasukali rezultat.« Denis Halilović je bil osrednja osebnost drugega derbija 25. kola. V prvem polčasu je po kotu z glavo matiral domačega vratarja Gregorja Sorčana, v drugem pa pri izidu 1:1 s prekrškom ustavil prodirajočega Andrijo Filipovića in si prislužil drugi rumeni karton ter izključitev. Krško je z novim trenerjem opravilo izpit proti Radomljam, Rudar pa je po bleščeči zmagi proti Olimpiji že drugič zapored pogrnil: v Kidričevem je izgubil kar z 0:3. Dva gola je prejel z igralcem manj.