Olimpija v drugem polčasu strla nižjeligaša Škofjo Loko (VIDEO)

Junak pripravljalne zmage je bil Blessing Eleke, ki je dvakrat zadel in dvakrat podal pri golih Issaha Abassa.

Objavljeno
15. junij 2017 08.27
J. P.
J. P.

Ljubljana - Nogometaši slovenskega prvoligaša Olimpije, državni prvaki v sezoni 2015/16, so v sklopu priprav na začetek nove sezone odigrali prvo prijateljsko tekmo, v ljubljanskem športnem parku ŽAK so bili s 4:0 boljši od nižjeligaške Škofje Loke, ki pa se je odlično upirala do glavnega odmora. V prvem polčasu se namreč mreži nista zatresli. Pred uvodnim evropskim izzivom čakata varovance novega hrvaškega trenerja Igorja Bišćana še dve pripravljalni preizkušnji.

Pri vseh štirih zadetkih zmajev je sodeloval nigerijski napadalec Blessing Eleke, ki se je najprej vpisal med strelce v 57. in 72. minuti, medtem ko se je v 73. in 82. minuti izkazal še kot asistent pri dveh golih še drugega rezervista, 18-letnega ganskega najstnika Issaha Abassa. V drugem polčasu sta se prvič predstavila tudi obe Olimpijina novinca, Tomislav Tomić (podajalec pri prvem zadetku) in Goran Brkić. Nov pripravljalni izziv čaka Ljubljančane že v soboto, ko jim bo v Lescah nasproti stala Gorica, nato se bodo prihodnji teden pomerili še s kosovskim prvakom Trepčo '89.

OLIMPIJA : ŠKOFJA LOKA 4:0 (0:0)

Strelca: 1:0 - Eleke (Tomić, 57.), 2:0 - Eleke (Abass, 72.), 3:0 - Abass (Eleke, 73.), 4:0 - Abass (Eleke, 82.).

OLIMPIJA: Vidmar, Španja, Zarifović, Ilić, Štiglec, Alves, Novak, Miškić, Oduwa, Gajić, Benko. Igrali so še: Šeliga, Bajrić, Ejup, Ćoralić, Brkić, Tomić, Issah, Eleke. Trener: Igor Bišćan.

ŠKOFJA LOKA: Jelovčan, Matanović, Frelih, Arsić, Sviben, Oblak, Janežič, Jović, Novak, Polanc, Bojić. Igrali so še: Krpić, Avguštin, Dindić, Smiljanić, Frelih, Šarković, Saloski, Kalan. Trener: Andrej Janežič.