Olimpija zadnjič pod vodstvom Rastoderja?

1. SNL: danes vse tekme zadnjega, 36. kola. Celje in Domžale za naslov podprvaka.

Objavljeno
29. maj 2015 20.12
Predsednik nogometnega kluba Olimpija Izet Rastoder na novinarski konferenci v Ljubljani 22. Julija 2013.
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Ljubljana – Po dobrih desetih mesecih in od prve tekme, lanskega 17. julija v Celju, se bo danes s tekmami 36. kola končalo 24. državno prvenstvo. Maribor je prvak, Luka Koper pokalni prvak, Evropo sta si priigrala še Celje in Domžale. Edina preostala neznanka je, kdo bo šel v dodatne kvalifikacije: Krka (37) ali Gorica (34).

Nova Gorica: Gorica – Zavrč (sodnik Nejc Kajtazović, 17): Zamenjava vodstva Gorice je prvi znak, da se bo bolnik zdravil in ne bo umrl. Predsednika Harija Arčona in člane izvršnega odbora Marka Tribušona, Sebastjana Komela in Darka Pahorja šele čaka obdobje mukotrpnega dela. Čeprav brez velikih pokroviteljev v ospredju je aktiviranje okolja, ki ga predstavlja prav vodstvo, obet za lepši jutri. V najlepšega bi se lahko zbudili že v nedeljsko jutro – če bosta padla Zavrč in Krka.

Domžale: Kalcer Radomlje – Krka (Slavko Vinčić, 17): Dolenjci prvoligaški status zanesljivo ohranjajo s točko. Naloga naj bi bila rutinska, a vprašanje je, kako se bo odzvalo moštvo, ko mora nekaj osvojiti? Krki je večji del sezone minil brez pritiskov, Radomljam prav tako. Bolj kot sedanjost je pomembna prihodnost. Bosta Krka in Radomlje še ambiciozna?

Velenje: Rudar – Celje (Rade Obrenović, 17): Lokalni derbi ima prestiž in tekmovalni pridih. Za prvega bo igral Rudar, za drugega Celje, ki lahko še izgubi naziv podprvaka. Na vsak način bo v ospredju trenerski dvoboj med domačim Jernejem Javornikom in gostujočim Simonom Rožmanom.

Ljubljana: Olimpija – Domžale (Damir Skomina, 17): Počasi se daleč pride. Olimpija je še počasna, daleč še ni, Domžale so se hitro vrnile v vrh. Tik pod vrh jih lahko zapelje današnji idealen razplet v Stožicah in Ob jezeru. Dobra dela potrebuje Olimpija, z ali brez Izeta Rastoderja. Sodeč po frekvenci obiskov koprskega odvetnika Francija Matoza bo Rastoder prodal žezlo Milanu Mandariću. A pravi obraz in domet Mandarićeve Olimpije bodo razkrili njegovi izbranci. Rastoder upa, da bo pred svojim sestopom (potrdili naj bi ga naslednji teden) lahko prodal še Andraža Šporarja, ki lovi zadnji vlak, da bi svojo nesporno nadarjenost lahko še spremenil v vidnejšo kariero.

Maribor: Maribor – Luka Koper (Roman Glažar, 17): Če se sezona konča s čago in pečenimi odojki, je pod Kalvarijo vse v najlepšem redu. A mariborske sezone se ocenjujejo po evropskih tekmah, ki vrednotijo spomladansko delo. Kaj bodo prinesle poleti, neprepričljiva pomlad ne more dati odgovora. Še manj prva okrepitev, če to sploh je, Izraelec Marwan Kabha, ki je le še utrdil mariborsko-judovsko navezo. Kjer so judje, pa je denar, kar je za vijolične finančnike lahko samo spodbudno.