Olimpija želi unovčiti spodrsljaj Maribora

1. SNL: V uvodu v 8. kolu v Velenju veliko priložnosti, nič golov. Danes dve tekmi, jutri zadnja v Posavju.

Objavljeno
09. september 2017 00.28
TAVARES Marcos (NK Maribor) - (NK Krško), 27.5.2017, Maribor [nk maribor, nk krško, marcos tavares, nogomet]
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Po včerajšnjih uvodnih tekmah 8. kola 1. SNL, ko gledalci niso videli niti enega gola, bosta danes še tekmi v Dravogradu in Domžalah ter jutri še zadnja v Krškem. Bomo videli, ali bo Olimpija unovčila sinočnji spodrsljaj Maribora v štajerskem derbiju s Celjem – to je bila generalka vijoličastih za sredino tekme lige prvakov s Spartakom – in pobegnila velikemu tekmecu za dve točki.

Dravograd: Ankaran – Gorica (sobota, sodnik Rade Obrenović, 16):
Primorski dvoboj na Koroškem je pač nenavadnost slovenske lige. Za to, da bi bil lahko tudi rezervni derbi, dokler se Koper ne vrne med najboljše, pa Ankaranu manjkajo denar, dom, še močnejša igralska zasedba, navijači ... Tudi točke, ki so, vsaj tri, nedosegljive. Gorica si je pred odmorom »nabijala« samozavest z zmagami v zadnjih sekundah, zdaj je imela na treningih na voljo dovolj časa, da je psihološkemu stanju dodala še nekaj več igralne prepričljivosti.

Domžale: Domžale – Aluminij (Darjan Kovačič, 18): Za Domžalčane se prvenstvo začenja zares. Doslej so bile vse aktivnosti povsem v senci nepričakovano podaljšanega evropskega poletja, ki je pustil kar neprijetne sledove v SNL. Največjega v zaostanku za vodilnim dvojcem, zaradi česar so Domžale že izgubile kakršnokoli možnost ogrožanja Ljubljančanov ali Mariborčanov. V ospredju bo krčevit boj za vlogo tretjega najboljšega, v katerega se Domžalčani ne spuščajo igralsko prav nič oslabljeni, igralno bi bilo lahko drugače, dokler se novinci ne ujamejo z zamislimi trenerja Simona Rožmana. Pod drobnogledom bo Agim Ibraimi, ki je po sporu z Zlatkom Zahovićem potegnil krajšo in poštenega nogometa ni igral kaj prida veliko. Domžale so bržkone njegova zadnja velika priložnost za oživitev kariere.

Krško: Krško – Olimpija (nedelja, Roberto Ponis, 16.50):
Izpad iz pokala je bil manjša anomalija Krčanov. Škodovala ne bo, prej koristila, da bi najprijetnejše odkritje uvodnega dela sezone lahko postala »atomska« mina« za Olimpijo. Prvi mož stroke Stipe Balajić tudi trenersko poglavje svoje kariere v Sloveniji zaenkrat piše z velikimi črkami in ima verodostojno podlago v rezultatu ter uveljavitvi sposobnejših igralcev. Kar je za trenerja lahko najlepše možno priznanje. Med posamezniki izstopata prvi strelec prvenstva Miljan Škrbić (8) in prvi asistent Tonči Mujan (4). V gostujočem taboru sta dva, ki ju lovita – Isaah Abass (5) in Alves (3). Toda gostujoči trener Igor Bišćan, ki bo na štadion Matija Gubca privabil tudi nekaj prijateljev več iz bližnjega Zagreba, ima na rezervni klopi motivirane igralce. Nekaj jeznih fantov je izgubil, drugi še čakajo na svojo priložnost. Odličnemu štartu manjka le še nekaj več taktične raznovrstnosti, da bi Olimpija tudi dejansko bila bližje šampionskemu naslovu kot njeni tekmeci iz Ljudskega vrta.