Žreb LP: Barcelona vnovič z Man. Cityjem, Real proti Schalkeju

Branilec naslova Real se bo v 1/8 finala lige prvakov pomeril s Schalkejem, Barcelono čaka angleški prvak Man. City.

Objavljeno
15. december 2014 10.52
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Nyon - Predstavniki Evropske nogometne zveze (UEFA) so v Nyonu opravili žreb parov osmine finala lige prvakov, najodmevnejša para sta Manchester City - Barcelona in PSG - Chelsea.

Nogometaši Barcelone se bodo še drugo leto zapored v osmini finala pomerili z Manchester Cityjem. V pretekli sezoni so bili Katalonci prepričljivo boljši in so napredovali s skupnim izidom 4:1.

»Ne veselimo se dvoboja z Barcelono, raje bi imeli drugega nasprotnika, ki ni tako močan. Z zmagami nad Bayernom in Romo smo si povrnili samozavest, upamo pa, da bomo pred osmino finala ujeli vrhunsko formo, saj jih bomo le tako lahko premagali,« je dejal športni direktor Cityja Txiki Begiristain.

Chelsea bo gostoval v Parizu, Real v Gelsenkirchnu

Zelo zanimiv bo tudi dvoboj Chelseaja in Paris Saint-Germaina. Ekipi sta se nazadnje pomerili v četrtfinalu pretekle sezone, ko so Londončani napredovali zaradi večjega števila golov v gosteh.

Branilec naslova Real se bo, tako kot v pretekli sezoni, v osmini finala srečal s Schalkejem. Nemci na ta dvoboja nimajo lepih spominov, saj so so izpadli s skupnim izidom 2:9.

»Real je eden izmed najboljših klubov na svetu in v pretekli sezoni nas je »pretepel«. Tudi takšna moštva so premagljiva in potrudili se bomo po najboljših močeh, da izločimo branilce naslova,« je žreb komentiral branilec Schalkeja Benedikt Höwedes.

Juventusa čaka Borussia iz Dortmunda

Italijanski prvak Juventus se bo pomeril z Borussio iz Dortmunda. Nemci v tej sezoni kažejo dva povsem različna obraza, v ligi prvakov so zelo učinkoviti, na drugi strani pa v domačem prvenstvu doživljajo globoko krizo. To bo ponovitev finala iz sezone 1996/97, ko je Borussia zmagala s 3:1.

Direktor Juventusa Pavel Nedved je bil zadovoljen z žrebom: »Morali bomo biti pazljivi, kajti Borussia ima mlado in talentirano ekipo. Za nas bi se lahko končalo slabše, saj ji bi namesto njih lahko dobili tudi Bayern ali Real. Zadovoljni smo z žrebom, saj imamo proti Borussii realne možnosti za napredovanje. Zanima me, kako daleč lahko pridemo v tem tekmovanju, dvoboja z Borussio bosta jasen pokazatelj.«

Bavarski velikan Bayern si bo moral pot v četrtfinale utreti prek ukrajinskega Šahtarja, Atletico proti Bayerju, Arsenal z Monacom in Basel s Portom.

Prvi dvoboji osmine finala bodo med 17. in 25. februarjem, povratni pa med 10. in 18. marcem.

V evropski ligi dvoboj Kampla in Jokića

UEFA je izžrebala tudi pare 1/16 finala evropske lige. Branilka naslova Sevilla se bo pomerila z nemškim predstavnikom Borussio Mönchengladbach.

Salzburg s Kevinom Kamplom je za nasprotnika dobil Villarreal, pri katerem igra Bojan Jokić. Fiorentina z Josipom Iličićem in Jasminom Kurtićem bo igrala proti Tottenhamu, Inter s Samirjem Handanovićem in Renejem Krhinom pa proti Celticu.

Prva tekme bodo 19. februarja, povratne pa 26. februarja.

 

Pari osmine finala lige prvakov

17. februar/11. marec

Paris Saint-Germain - Chelsea

Šahtar Donjeck - Bayern München

18. februar/10. marec

Schalke - Real Madrid

Basel - Porto

24. februar/18. marec

Juventus - Borussia Dortmud

Manchester City - Barcelona

25. februar/17. marec

Bayer Leverkusen - Atletico (Oblak)

Arsenal - Monaco

 

Pari šestnajstine finala evropske lige

BSC Young Boys - Everton

Torino - Athletic

Sevilla - Borussia Mönchengladbach

Wolfsburg - Sporting

Ajax - Legija Varšava

Aalborg - Brugge

Anderlecht - Dinamo Moskva

Dnipro - Olympiakos

Trabzonspor - Napoli

Guingamp - Dinamo Kijev

Villarreal (Jokić) - Salzburg (Kampl)

Roma - Feyenoord

PSV Eindhoven - Zenit St. Peterburg

Liverpool - Bešiktaš

Tottenham - Fiorentina (Iličić, Kurtić)

Celtic - Inter (S. Handanović, Krhin)