Osem milijonov gospodinjstev videlo Ronaldov spodrsljaj, Rebićev kung fu udarec

Italijanski nogomet se je vrnil v vsej svoji značilni podobi, na igrišču preračunljivo in bojevito. Juventus prvi finalist pokala, drugi, Napoli ali Inter, bo znan zvečer.
Fotografija: Tudi Juventusov vodstveni štab na čelu spredsednikom Andreo Agnellijem in podpredsednikom Pavlom Nedvedom je moral upoštevati stroga varnostna pravila in je povratni polfinalni dvoboj italijanskega pokala spremljal s tribune skupaj z drugimi člani moštva. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tudi Juventusov vodstveni štab na čelu spredsednikom Andreo Agnellijem in podpredsednikom Pavlom Nedvedom je moral upoštevati stroga varnostna pravila in je povratni polfinalni dvoboj italijanskega pokala spremljal s tribune skupaj z drugimi člani moštva. FOTO: Reuters

Velikanoma Juventusu in Milanu je pripadla velika čast, s povratno polfinalno tekmo za italijanski pokal sta vrnila »calcio« v običajen tekmovalni ritem, ki so ga nogometni navdušenci na Apeninih očitno zelo močno pogrešali. Uvodno tekmo po končanju karantene je prek televizijskih zaslonov spremljalo več kot osem milijonov gospodinjstev.

Kljub skromnemu strelskemu učinku in razpletu brez golov je dvoboj na Rai 1 gledalo 8,3 milijona gledalcev oziroma kar 33,9 odstotkov vseh televizijskih gledalcev v tem času. 





Povratna tekma je celo presegla prvo, saj jo je spremljalo 200.000 gledalcev več, toda tudi kar dobra dva milijona (10,6 milijona gledalcev) manj kot njun finalni dvoboj iz leta 2018.

Največ pozornosti v torinskem dvoboju je pripadlo Cristianu Ronaldu in Anteju Rebiću. Portugalec je v 15. minuti zgrešil enajstmetrovko (zadel je vratnico), hrvaški reprezentant pa si je v nadaljevanju akcije privoščil neumnost in si zaradi visoko dvignjene noge v nasprotnika Brazilca Danila prislužil rdeči karton. 

Cristiano Ronaldo je nadaljevanje sezone odprl z zgrešeno enajstmetrovko. FOTO: AFP
Cristiano Ronaldo je nadaljevanje sezone odprl z zgrešeno enajstmetrovko. FOTO: AFP


Milanov prvi zveznik Zlatan Ibrahimović ni igral zaradi poškodbe.

Juventus je v finale napredoval zaradi gola v gosteh iz prve tekme, ki se je razpletla z 1:1. V drugi povratni polfinalni tekmi se bosta zvečer (21) pomerila Napoli in Inter. Neapeljčani imajo prednost iz prve tekme z 1:0.

Finalni dvoboj bo že 17. t. m. na olimpijskem štadionu v Rimu.

Preberite še:

Komentarji: