Osorio prevzel mehiško reprezentanco

Kolumbijski strokovnjak Juan Carlos Osorio je postal novi selektor mehiške reprezentance

Objavljeno
15. oktober 2015 13.04
SOCCER-MEXICO/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ciudad de Mexico - Mehiška nogometna reprezentanca je včeraj dobila novega selektorja. Ta Položaj je bil prvič v zgodovini zaupan Kolumbijcu, njegovo ime je Juan Carlos Osorio.

54-letni kolumbijski strokovnjak je na selektorskem mestu nasledil Miguela Herrera, ki je bil julija odpuščen zaradi napada na novinarja, reprezentanco pa je po njegovem odhodu začasni selektor Ricardo Ferretti.

Osorio je v svoji devetletni trenerski karieri vodil le klube. Deloval je v Kolumbiji (Millonarios, Once Caldas, Atletico Nacional), Združenih državah Amerike (Chicago Fire, New York Red Bulls), Mehiki (Puebla) in nazadnje v Braziliji (Sao Paulo), zdaj pa se bo prvič preizkusil tudi v vlogi selektorja.

»Zavedam se, da se bodo ljudje spraševali, ali sem primeren za selektorja. Upam, da mi bo uspelo izkoristiti to odlično priložnost in bom zadovoljil pričakovanja,« je dejal Osorio.

Kolumbijec bo reprezentanco prvič vodil 13. novembra, ko bodo Mehičani v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 igrali proti El Salvadorju.