Palmeiras z nogo in pol že v finalu

V prvi polfinalni tekmi pokala libertadores je moštvo iz Sao Paola v gosteh premagalo River Plate. V noči na četrtek se bosta pomerila še Boca Junior in Santos.
Fotografija: V prvi polfinalni tekmi južnoameriške lige prvakov so nogometaši brazilskega Palmeiras (v zelenih majicah) že v Buenos Airesu stlakovali pot proti finalu. FOTO: Juan Ignacio Roncoroni/Reuters
Odpri galerijo
V prvi polfinalni tekmi južnoameriške lige prvakov so nogometaši brazilskega Palmeiras (v zelenih majicah) že v Buenos Airesu stlakovali pot proti finalu. FOTO: Juan Ignacio Roncoroni/Reuters

Brazilski nogometni klub Palmeiras je tako rekoč že prvi finalist južnoameriške različice lige prvakov, pokala libertadores. V prvi polfinalni tekmi je v Buenos Airesu s 3:0 premagal River Plate.

Rony, Luiz Adriano in Matias Vina so bili strelci za Palmeiras, pri Riverju pa je bil v 60. minuti izključen Jorge Carrascal, ko je brcnil Gabriela Menina. Povratna tekma bo prihodnji teden v Sao Paulu.

V noči na četrtek bosta prvo tekmo v drugem – prav tako argentinsko-brazilskem – polfinalu igrala še Boca Juniors in Santos. Doslej so bili v tem tekmovanju najuspešnejši argentinski klubi, ki so skupaj osvojili 25 naslovov.

Južnoameriška nogometna zveza (CONMEBOL) je sporočila, da bo finalna tekma, 30. t. m. v Rio de Janeiru brez gledalcev. Vzrok je širjenje novega koronavirusa.

»Trenuten položaj z novim koronavirusom, ki se še širi po Južni Ameriki, ne dovoljuje, da bi bili tudi gledalci na tako velikem in pomembnem dogodku,« so v skupnem sporočilu za javnost zapisali predstavniki južnoameriške in brazilske nogometne zveze.
 

Komentarji: