Panathinaikos kaznovan zaradi izgredov

Zaradi izgredov na derbiju z Olympiakosom Panathinaikos brez treh točk, na štirih tekmah pred praznimi tribunami.

Objavljeno
23. marec 2012 13.47
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Atene - Nogometni klub Panathinaikos bo po hudih izgredih navijačev prejšnjo nedeljo z Olympiakosom plačal visoko kazen. Ostal bo namreč brez treh točk, štiri tekme na svojem igrišču bo igral pred praznimi tribunami, ob tem pa bo moral plačati 252.000 evrov zaradi slabe organizacije tekme.

Tekma je bila zaardi izgredov dvakrat prekinjena. Drugi polčas se je začel 45 minut pozneje, ker so huligani v policiste metali bakle, rakete in druge pirotehnične pripomočke, tudi molotovke. Tekmo so 9 minut pred koncem dokončno prekinili in Olympiakosu podelili izid 3:0.

Olympiakos ima sedaj 10 točk prednosti pred drugouvrščenim Panathinaikosom; s tem je pet krogov pred koncem prvenstvo praktično že odločeno in Olympiakos je na pragu 39. naslov prvaka. Panathinaikos bo obenem sezono 2012/13 začel z dvema točkama minusa.

Na olimpijskem stadionu v grški prestolnici je bilo poškodovanih 20 policistov, priprli pa so prek 50 izgrednikov. Tri gasilska vozila so morala posredovati in pogasiti požar na tribunah.