Pardew bo razgreto glavo hladil sedem tekem

Angleška nogometna zveza je trenerju Newcastla naložila tudi 60.000 funtov (72.000 evrov) denarne kazni.

Objavljeno
11. marec 2014 21.29
Britain Soccer Premier League
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

London - Deset dni po razvpiti tekmi angleškega nogometnega prvenstva med Hull Cityjem in Newcastle Unitedom je Angleška nogometna zveza (FA)določila kazen trenerju Newcastla Alanu Pardewu, ki je z glavo udaril vezista Hulla Davida Meylerja.

Pardew svojega moštva ne bo smel voditi na sedmih tekmah, plačati pa bo moral tudi 60.000 funtov (72.000 evrov) denarne kazni. Ob tem mu je Newcastle že pred dnevi naložil denarno kazen v višini 100.000 funtov (120.000 evrov).

Kazen prepovedi vodenja svoje ekipe na kar sedmih tekmah je rekordna v angleškem prvenstvu. Na prvih treh tekmah prestajanja kazni Pardew ne bo smel vstopiti niti na štadion, medtem ko bo na preostalih štirih tekmah svoje fante lahko spremljal s tribune.

S kaznijo so 52-letnega stratega seznanili danes, ko so ga poklicali pred neodvisno komisijo na štadionu Wembley. »Kot sem že povedal, globoko obžalujem incident in se vsem, ki jih moje dejanje zadeva, opravičujem iz dna srca. Kazen, ki sem jo dobil bom sprejel,« se je s pepelom posul trener, ki je po incidentu komaj obdržal mesto glavnega trenerja. »Svojo pozornost bom sedaj popolnoma posvetil naši naslednji tekmi s Fulhamom in preostanku sezone, ki jo bomo skušali zaključiti karseda dobro,« je še dejal Pardew, ki je na klopi Newcastla v sezoni 2011/12 osvojil tudi prestižno nagrado za trenerja leta v premier ligi.

Pardew je na tekmi z glavo rahlo udaril vezista nasprotne ekipe in bil zato tudi izključen. Takoj po tekmi se je v televizijskem intervjuju opravičil in svoj napad označil kot dejanje v zanosu. Zaradi kazni, ki mu jo je naložila FA, bo moral izpustiti tekme proti Fulhamu, Crystal Palacu, Evertonu, Southamptonu, Manchester Unitedu, Stoke Cityju in Swansea Cityju.