Pariz uničuje trg

Vodstvo španske lige v pritožbo na evropsko komisijo proti PSG.
Fotografija: Neymar je megalomanski projekt PSG. FOTO: Kim Hong-ji/Reuters
Odpri galerijo
Neymar je megalomanski projekt PSG. FOTO: Kim Hong-ji/Reuters

Vodstvo španske nogometne lige je na Evropsko komisijo vložilo pritožbo proti francoskemu velikanu PSG, kar naj bi ekipa iz francoske prestolnice uničevala trg zaradi neupravičenih dodatnih izplačil katarskih lastnikov, s katerim lahko klub kupi najboljše trenerje in igralce.

»PSG na ta način dobiva sredstva z netržnimi načini, s katerimi uničuje trg. Prav tako so mu na voljo marketinška sredstva, ki ne odražajo resničnih tržnih vrednosti. Na ta način nelegalno povečuje športno moč in negativno vpliva na druge klube,« so pri španski ligi zapisali v sporočilu.

Vodstvo španske lige upa, da PSG v bodoče ne bo mogel tega več početi, pri tem se sklicuje na novo evropsko uredbo pri pridobivanju sredstev izven Evropske unije, ki je stopila v veljavo 12. julija letos.

PSG je danes podpisal pogodbo z Ousmanom Dembelejem, prestop iz španskega prvaka Barcelone je bil vreden 50 milijonov evrov. Podobno se je dogajalo tudi v preteklosti. Tako je leta 2019 iz katalonskega velikana v PSG prišel brazilski zvezdnik Neymar za 222 milijonov evrov.

Več iz te teme:

Komentarji: