Pečnik: Prvič sem videl, da gorijo tribune

Nogometni legionar vikenda: Nejcu Pečniku beograjski derbi v dresu Crvene zvezde.

Objavljeno
03. november 2013 22.13
J. S., šport
J. S., šport

Beograd – Konec tedna sta imela veliko razlogov za veselje tudi Slaviša Stojanović in Nejc Pečnik, trener in igralec Crvene zvezde, ki je v 145. beograjskem derbiju premagala Partizan z 1:0. Odleglo je obema, morda celo bolj 27-letnemu koroškemu nogometašu, ki ga je na nekoč sloviti štadion Marakana zvabil prav nekdanji slovenski selektor. »Pečo« si je namreč nehote naredil medvedjo uslugo, ko je na enem od reprezentančnih zborov na Brdu pri Kranju pristno opisal razmere v beograjskem klubu in okrog njega ter razkril, kako navijači, Delije, pritiskajo na igralce, trenerje in vodstvo Crvene zvezde. Srbski mediji so prenesli pisanje slovenskih kolegov, Pečniku, ki je poleti z Zvezdo podpisal dveletno pogodbo, ni bilo lahko.

Tokrat je bilo drugače, 40.000 navijačev je bilo navdušenih, Pečnik se je sprostil. Kako se ne bi, ko pa njegov klub zaostaja le še točko za Partizanom na lestvici srbskega DP. Za nameček pa je bil Pečnik, doslej strelec treh golov v prvenstvu, med najboljšimi na igrišču.

»Dobro, saj to po zmagi ni več pomembno. Štejejo tri točke, s katerimi smo si dvignili samozavest in vsaj začasno vrnili mir v hišo,« je razkril Pečnik, ki ga je povsem omrežilo vzdušje na Marakani. »Tega ne vidiš vsak dan, kakšno navijanje! Zaradi navijačev iztisneš iz sebe zadnji atom moči. Prvič sem videl, da so tribune gorele, masovno gorele. Ob tem pa je bil derbi zanimiv za navijače, četudi so videli le en gol,« je prepričan Pečnik, ki je v finišu tekme zapravil lepo priložnost: »Lahko bi bolje zadel žogo, toda to zdaj ni več pomembno.«