Pellegrini se čudi dvoličnosti

Angleški prvak Manchester City je v ligi prvakov tik pred izpadom.

Objavljeno
07. november 2014 00.46
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Ljubljana – V četrtem kolu lige prvakov v oči bode mizeren učinek štirih angleških klubov. Medtem ko si pri Arsenalu in Chelseaju ne pulijo las zaradi presenetljivo oddanih točk in se je Liverpool z »B-ekipo« pri Realu še dobro izvlekel, pa je bil domači poraz prvaka Manchester Cityja proti moskovskemu CSKA veliko razočaranje.

Prav neverjetno je, kako slabo se skupina izkušenih zvezdnikov iz najvišjega plačnega razreda sooča s pritiskom, ki ga prinaša liga prvakov. Bogati City se na evropskih zelenicah nikakor ne znajde in mu grozi, da bo še tretjič v štirih letih elitno tekmovanje končal v skupinskem delu. Le v prejšnji sezoni se je prebil naprej, vendar ga je že na prvi stopnji izločilnih bojev precej gladko izločila Barcelona.

Manchester City je sredino tekmo končal z devetimi možmi, potem ko so rezervistu Fernandinhu in predvsem Yayi Toureju popustili živci. Toure je že imel rumeni karton in je prejel še neposrednega rdečega zaradi nešportne geste zoper Romana Jeremenka, in bo zato izpustil obe preostali tekmi v skupini E. Trener Manuel Pellegrini se je držal za glavo, ko je videl, kako je Seydou Doumbia iz Slonokoščene obale z drugim golom izničil izenačenje Toureja; in še bolj, kako njegova ekipa v zadnje pol ure ni zmogla več od dveh rdečih kartonov. Zdaj ni več vse v njegovih rokah. Tudi če na zadnjih dveh tekmah premaga Bayern in Romo, napredovanje ni zajamčeno, ker lahko CSKA stori isto in ostane pred njim.

CSKA je postal prvi ruski klub, ki mu je uspelo zmagati na angleških tleh (!). »Najprej moramo ugotoviti, kaj se dogaja s tem moštvom v ligi prvakov. Meni je to nerazumljivo, saj gre za pomembne igralce, vajene težkih tekem. Po lepi zmagi proti Manchester Unitedu smo bili neprepoznavni. Prejeli smo dva poceni zadetka in nismo znali nadzirati žoge. Na ta način je težko zmagati. Prav nič pozitivnega ne morem izvleči iz te predstave. Že v Moskvi smo imeli dva gola prednosti, pa jo zapravili. Tokrat se nismo niti branili niti napadali,« je bil brez dlake na jeziku Čilenec, ki vseeno ne obupuje: »Storiti moramo vse, da nam nekako uspe osvojiti drugo mesto. Dokler obstaja matematična možnost, se moraš boriti. A najprej nas čaka QPR, nato sledi reprezentančni premor in potem gremo na polno v LP. Težko bo, ni pa nemogoče, a zdaj bomo morali premagati Bayern brez dveh izključenih igralcev.«