Pep ima prav: Messija res ne moreš ustaviti

Nogometna liga prvakov: Barcelona po visoki zmagi povsem blizu finala v Berlinu. Argentinec prehitel Ronalda (77:76).

Objavljeno
07. maj 2015 01.33
J. S., šport
J. S., šport
Barcelona – Kdo ve, kako bodo ocenjevali Lionela Messija nogometni navijači čez denimo 30 ali 40 let. Nekateri kot velemojstra Barcelone, drugi kot osmoljenca Argentine, tretji kot Nezemljana. Slednjim bo morda ostala v spominu tudi sinočnja polfinalna tekma lige prvakov med Barcelono in Bayernom, ki jo je odločil prav 27-letni Messi.

Oslabljeni Bayern se je dolgo upiral favorizirani Barceloni. Potem ko je preživel prvi polčas, so bili njegovi igralci tudi v drugem iz minute v minuto bolj samozavestni in bolj ambiciozni. Kako ne bi bili, ko pa so navidez povsem odrezali od igre prvega domačega asa Messija, zapravljanje številnih priložnosti pa prepustili neučinkovitima Neymarju in Luisu Suarezu.

Toda v zadnji četrtini tekme je vendarle prišla do izraza večja kakovost katalonskih nogometašev oziroma prekratka klop gostov, ki so še pogrešali ključne adute Robbna, Riberyja in Alabo. Messi je dobil večjo svobodo v igri, kar je prineslo vodstvo Kataloncev, ko je akcijo Danija Alvesa s približno 20 m zaključil Messi. To je bil fantastičen Argentinčev večer; le tri minute pozneje je uprizoril eno najlepših akcij v tej sezoni lige prvakov. Najprej je »zlomil hrbtenico« Jeromu Boatengu, nato s spodkopanim strelom lobiral še Manuela Neuerja. Slednji je bil med boljšimi kljub temu, da ga je v akciji ena na ena premagal še Neymar.

»Proti Portu smo dokazali, da je v nogometu možno nadoknaditi marsikaj, toda Barcelona je druga ekipa. Nismo izgubili upanja,« je bil iskren Neuer, ki je v četrti medsebojni tekmi le podpisal vdajo pred Messijem. Slednji je odgovoril tudi Cristianu Ronaldu in z dvema goloma prevzel primat najboljšega strelca v zgodovini lige prvakov (77:76). Pep Guardiola ima očitno kar prav: »Ustaviti Messija je nemogoče. Tega ne zmore nihče.«