Perez: Ronaldo dražji kot Bale

Otoški mediji so se ušteli: prestop Garetha Bala iz Tottenhama v Real naj bi bil vreden »le« 91 milijonov evrov.

Objavljeno
15. oktober 2013 10.37
reut*Gareth Bale
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid – Prestop Valižana Garetha Bala iz Tottenhama v madridski Real je bil v nogometnih krogih ves čas obdan s tančico skrivnosti. V pogovoru za televizijsko mrežo Intereconomia jo je odstrl predsednik kraljevega kluba Florentino Perez, ki je razkril, da je okrepitev z Otoka vredna »zgolj« 91 milijonov evrov in ne 101 milijon, kot so izračunali mediji.

»V primeru poškodbe, ki bi zanja pomenila konec kariere, je Bale zavarovan za 91 milijonov €. Gre za življenjsko nezgodno zavarovanje. Zavarovali smo ga za vrednost, ki smo jo zanj plačali,« je razložil Perez in dodal, da zavarovalna polica pokriva trajno invalidnost in smrt. Zdaj je torej jasno, da Valižanov prestop ni bil najdražji v zgodovini nogometa, rekordna ostaja selitev Cristiana Ronalda, ki se je leta 2009 iz Manchester Uniteda prav tako v madridski klub prodal za 94 milijonov €.

Obenem je Perez zanikal poročanje Marce, da je 24-letni zvezdnik, ki je od avgusta le enkrat oblekel Realov dres, utrpel hernijo diska: »Ni res, da ga muči zdrs medvretenčne ploščice. Gareth upa, da se bo lahko vrnil že v soboto. Njegova glavna težava je pomanjkanje treninga pred sezono, zato pa ima poškodbo stegenske mišice. A je zdaj že povsem okreval, zdrav je in normalno trenira z moštvom.«