Po slavnih dedku in očetu zabil gol za Milan še vnuk

Milanska družina Maldini predstavlja eno najuspešnejših nogometnih dinastij na svetu.
Fotografija: Daniel Maldini po doseženem golu. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
Odpri galerijo
Daniel Maldini po doseženem golu. FOTO: Ciro De Luca/Reuters

Milanska družina Maldini predstavlja eno najuspešnejših nogometnih dinastij na svetu. Kariero v majici rdeče-belega kluba s štadiona San Siro je začel pisati Cesare Maldini davnega leta 1954, ko si je prvič nadel majico Milana. V njej je igral nogomet dvanajst let, odlični branilec pa je v tem obdobju zabil tri gole.

Še slavnejši je bil njegov sin Paolo Maldini. Član slovite generacije Milana je v klubski karieri osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, član milanske ekipe pa je bil neverjetnih 25 let (1984-2009). Tudi Paolo je bil branilec, za Milan je zabil 29 golov.


Učinkovit 60 let po zadnjem golu dedka


Konec tedna se je vpisal med strelce v majici Milana še tretji nogometaš v rodbini Maldini. Paolov mlajši sin Daniel je bil namreč učinkovit v tekmi serie A med Milanom in Spezio. Prav Daniel je zabil prvi gol za zmago izbrancev trenerja Stefana Piolija na gostovanju v Spezii.



Daniel bo 11. oktobra dopolnil 20 let, trenutno je član italijanske reprezentance U-19, svoj prvi gol pa je zabil 13 let in 179 dni od zadnjega milanskega gola očeta Paola in 60 let ter 22 dni po tem, ko je svoj zadnji gol za Milan zabil njegov dedek Cesare.

Preberite še:

Komentarji: