Po točko proti prehitri Olimpiji

Neuradni prvi mož NK Zavrč Miran Vuk napovedal serijskega prvaka.

Objavljeno
21. september 2015 23.36
Nogomet
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Ljubljana – Kaj imata skupnega Olimpija in Maribor? V tej sezoni še nista premagala Zavrč. Nogometni palček iz Haloz bo jutri gostoval v Stožicah, za seboj pa ima razburljivo in strastno soboto. Vijoličasti so zabijali gole, bolj sebi, kakor tekmecem, izgubili in si za vse tegobe privoščili še nekaj neprijetnih scen, ki so zelo močno odmevale.

Štajerska vročekrvnost je imela v Halozah posebno poglavje s svojimi »pogumnimi junaki«. Gostitelji so prst usmerili v menda preveč »razigranega« športnega direktorja NK Maribor Zlatka Zahovića, gostje so potožili nad sprejemom in žaljivkami gostiteljev. Včeraj so si izmenjevali izjave za javnost (preberete jih lahko na naši spletni strani www.delo.si). Kakorkoli že, jutri v Stožicah bo imel Zavrč na Štajerskem kljub vsemu največ navijačev, vključno z vijoličastimi, ki se še niso sprijaznili z nenavadnim porazom. Ta je prvaka znova pahnil dva koraka nazaj, potem ko je v Novi Gorici naredil enega naprej.

Letošnja zgodba kluba iz najmanjšega kraja v prvi slovenski ligi je pred dnevi dobila novo poglavje. Prvi mož kluba in župan Zavrča Miran Vuk je v Slovenijo pripeljal slovitega Španca Alberta Riero. Ključno vprašanje je, ali bo sploh igral in v kakšnem športnem stanju je nekdanji zvezdnik Espanyola, Bordeauxa, Liverpoola, Galatasaraya ...?

»Igral bo. Ni še pripravljen za vso tekmo, za polčas pa ima dovolj moči. Igral bo na položaju, na katerem je zaslovel. Na levem boku v zvezni vrsti,« je zatrdil pisec završke nogometne pravljice Vuk in razkril ambiciozne načrte, tudi za tekmo proti Olimpiji.

»V Stožicah je naš cilj, da ne izgubimo. To bi bil izjemen uspeh. Olimpija je strahovito močna in je krepko pred Mariborom, kakršen se je predstavljal pred prvenstvom. Že na začetku prvenstva smo videli ogromno razliko, v Ljudskem vrtu smo se zlahka kosali s prvaki, doma proti Olimpiji smo komaj lovili sapo. Olimpija igra prehitro za našo ligo in ne bo imela resnega tekmeca za prvaka. In še naslednja štiri leta bo tako,« je Vuk drzno napovedal šampionski niz zeleno-belih in ga utemeljil z naslednjim besedami: »Milan Mandarić je poslovnež, ki si lahko privošči vse, pozna nogomet in je svetovljan. Olimpija bo pod njegovim vodstvom še močnejša.«

NK Zavrč je Vukov »otrok«, ki še išče pot do slovenskega vrha, na katerega želi popeljati klub nekoč uspešni poslovnež. »Naše ambicije so drugo mesto, priti čim dlje v pokalnem tekmovanju, v katerem se bomo v četrtfinalu pomerili z Dravo. Vrata polfinala so nam tako rekoč odprta,« ni skrival visokih načrtov nogometni navdušenec, ki je okoli kluba in moštva spletel pestro mrežo strokovnjakov, pri čemer so imeli eno od glavnih vlog mladi hrvaški nogometaši.

»Naš trener je izjemen delavec, izredno se dopolnjuje s pomočnikom. Izžareva pozitivno energijo,« je pohvalil srbska strokovnjaka Slavka Matića in Milana Obradovića. V završki mreži imata posebno poglavje še menedžerja, Dušan Petković, sin nekdanjega jugoslovanskega reprezentanta in selektorja Ilije Petkovića, ter Andy Bara. Na vprašanje, ali je obrnil hrbet hrvaškim upom iz bližnje varaždinsko-međimurske okolice, je Vuk odgovoril z imenom novinca.

»Ne. Naš novi član je Denis Glavina,« je razkril in zaupal, da je pred vrati še en izjemen nogometaš. »Upam, da bo prišel Ruben Belima, član Realovega B moštva in eden od najhitrejših igralcev. Je tudi reprezentant Ekvatorialne Gvineje. Tudi on je varovanec Petkovića in Bare, ki pokrivata špansko področje in tukaj tudi iščeta nadarjene igralce,« je Vuk zaokrožil »poročilo« iz Haloz.