Po visoki zmagi v Stožicah že na katarskem soncu

Slovenska nogometna reprezentanca na prijateljski tekmi v Katarju brez Handanovića, Iličića, Cesarja in Novakovića.

Objavljeno
28. marec 2015 17.30
Trening nogometne reprezentance
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Doha - Slovenska nogometna reprezentanca je po petkovi zmagi na kvalifikacijski tekmi proti San Marinu danes že odpotovala v Doho, kjer se bo v ponedeljek na prijateljski tekmi pomerila z izbrano vrsto Katarja. Na prizorišču svetovnega prvenstva 2022 so nogometaši prispeli v popoldanskih urah in se z veseljem nastavljali toplemu soncu.

»Lepo je, da vidiš svet. Lepo je, da dobiš priložnost tam igrati. Lani sem bil v Katarju na pripravah s Salzburgom in mi je bilo zelo všeč. Malo sonca pa tudi ne škodi, bomo dobili malo barve na obraze,« se je šalil glavni adut slovenske reprezentance Kevin Kampl. Kot je dejal, je vsaka prijateljska tekma »četudi na drugem koncu sveta« dobrodošla. »Upam, da bomo zmagali, videl pa sem, da je Katar premagal Alžirijo, tako da bo zelo težka tekma. Bomo videli, kaj bo,« je še povedal nogometaš Borussie iz Dortmunda.

Selektor Srečko Katanec je sicer za prijateljsko tekmo dal prosto nekaterim izkušenejšim reprezentantom, na letalu ni bilo Samirja Handanovića, Josipa Iličića, Boštjana Cesarja in Milivoja Novakovića. So se pa namesto njih izbrani vrsti pridružili Tim Matavž, Roman Bezjak in novinec Nik Omladič.

Na novo priložnost, morda celo v prvi enajsterici, upa tudi Dejan Lazarević, ki je proti San Marinu navdušil s »slalomom« za svoj prvi reprezentančni zadetek. »Za nas bo to spet ena lepa tekma. Želimo si zmagati. To bo nekaj posebnega, tako kot je vsaka tekma za slovensko reprezentanco. Poskusili bomo zmagati,« je dejal.

Reprezentanca Katarja je sicer za večino uganka, se pa tamkajšnja liga že močno krepi s prihodi nekaterih zvezdnikov, ki zaključujejo kariero. Med drugim v katarski ligi igrajo Slovak Vladimir Weiss, Brazilec Grafite, Avstralec Mark Bresciano, Francoz Jeremie Aliadiere, Turek Tuncay Sanli, Iranec Reza Ghoochannejhad in drugi, po koncu sezone naj bi se jim pridružil še zvezdnik Barcelone Xavi.