Pokal Slovenije: danes za polfinale in za četrtfinale

V Stožicah lokalni pokalni nogometni derbi vodilnih prvoligašev Olimpije in Domžal.

Objavljeno
28. oktober 2014 00.17
jer-Domžale:Olimpija
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana – Današnji povratni četrtfinalni dvoboj pokala Nogometne zveze Slovenije v Stožicah (18.00), ki ga bo Olimpija začela s prednostjo 1:0, ima vse obrise za odprt boj. Olimpija je v odlični formi, toda tudi vodilne Domžale so prebrodile manjšo krizo. Gostujoča ekipa je nabrušena, ker je še pod vtisom prve tekme, ki so jo Ljubljančani dobili tudi zahvaljujoč sodniškim napakam.

»Da bi bili še bolj nevarni in predvsem učinkoviti,« si želi podobo svojega moštva gostujoči trener Luka Elsner. Njegov Olimpijin kolega Darko Karapetrović uživa v odličnem nizu. Zeleno-beli so razkrili, da so tudi brez najmočnejših mož tekmovalni, toda vrnitvi Andraža Šporarja in Nika Kapuna bosta vendarle predstavljali dodano vrednost v udarni enajsterici. »Cilj je uvrstitev v polfinale. Prednosti ne bomo branili,« je napovedal Karapetrović.

Maribor je še v pokalnem zaostanku. Drevi bo v Ljudskem vrtu (20.00) proti Radomljam igral za preboj v četrtfinale, v katerem tekmeca že čaka Krka. Tudi ta tekma, v kateri je zmagovalec bržčas že znan, je terapevtska: zmaga bi prinesla mir pred petkovo ligaško tekmo leta – z Domžalami.

Jutri bosta še povratni četrtfinalni tekmi Luka Koper – Gorica (1:3) in Celje – Zavrč (3:2).