Pokal Slovenije: Mariborčani iz Nove Gorice z neodločenim izidom

Nogometaši Maribora in Gorice so se na prvi četrtfinalni tekmi razšli z 1:1, Domžale pa so zmagale v Krškem z 2:0.

Objavljeno
19. oktober 2016 16.42
Posodobljeno
19. oktober 2016 19.52
tre*NOGOMET
M. Ž.
M. Ž.

Nova Gorica - Nogometaši Gorice in Maribora so na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije v Novi Gorici igrali neodločenih 1:1.

Branilci naslova iz Maribora so nastopili z zelo spremenjeno ekipo, v primerjavi s sobotnim prvenstvenim derbijem z Olimpijo sta v začetni postavi ostala le Rodrigo Defendi in Denis Šme.

Mariborčanov to ni oviralo in so povedli v 44. minuti z golom Luke Zahovića. Štajersko moštvo je vodstvo zadržalo vse do 58. minute, ko je iz prostega strela natančno zadel Andrej Kotnik. Goričani so imeli po izenačenju več od igre, a je njihove poskuse ustavljal Matko Obradović. Druga četrtfinalna tekma bo 26. oktobra.

Na drugi današnji četrtfinalni tekmi so Domžale gostovale v Krškem in z dvema goloma Luke Volariča zmagale z 2:0. Povratna tekma bo 25. oktobra.

POTEK TEKME GORICA : MARIBOR

Začetna pobuda Goričanov

Tekmo v Novi Gorici so bolje začeli domačini in v šesti minuti izpeljali obetavno akcijo. Napadalec Miran Burgić je v kazenskem prostoru stekel na globinsko podajo, vendar je pravočasno posredoval vratar Matko Obradović, žoga se je odbila k Sandiju Arčonu, ki pa je s sedmih metrov sprožil prek vrat.

V gostujočem moštvu so v 14. minuti neuspešno zahtevali enajstmetrovko, ko je Damjan Bohar v nasprotnikovem kazenskem prostoru padel ob posredovanju Mihe Gregoriča, a je glavni sodnik Dragoslav Perić pokazal, naj se igra nadaljuje.

Tri minute kasneje so Goričani znova zapretili. Po podaji z leve strani je z glavo poskusil Burgić, vendar pa je njegov strel končal v naročju Obradovića.

Mariborčani so prvo obetavno akcijo izpeljali v 25. minuti. Damjan Bohar je sprejel globinsko podajo in na robu kazenskega prostora zaobšel vratarja Grego Sorčana, nato pa sta se pravočasno vrnila Miha Gregorič in Tine Kavčič in blokirala njegov poskus. To je bila zadnja akcija Boharja na tekmi, saj se je v 29. minuti poškodoval in svoje mesto prepustil Sintayehuju Sallalichu.

Zahović izkoristil prevlado Maribora

V zaključku polčasa so gostje zagospodarili na igrišču, kar je privedlo do spremembe rezultata. Najprej je Dino Hotić v 39. minuti nenatančno poskusil z roba kazenskega prostora, nato pa se je pet minut kasneje oddolžil s podajo za vodilni gol. Takrat je sprejel žogo na levi strani in podal proti prvi vratnici, tja je pritekel Luka Zahović in žogo neubranljivo poslal v oddaljeni kot.

Zahović je imel že v naslednji minuti priložnost za povišanje vodstva, ko se je sam znašel pred Sorčanom, vendar pa je domači čuvaj mreže dobro posredoval in prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvom Maribora.

Ekipi sta si v drugem polčasu hitro pripravili po eno priložnost. Pri domačih je v 51. minuti streljal Sandi Arčon, a je žogo poslal v Obradovića, minuto kasneje pa je Sorčan ustavil strel Zahovića.

V 85. minuti je z desne strani močno sprožil še Gregorič, vendar pa je bil Obradović tudi tokrat dobro postavljen in preprečil vodstvo Gorice.

Tekma se je končala brez zmagovalca (1:1).

Kotnik najprej v prečko, nato v polno

Goričani so v 55. minuti stresli okvir nasprotnikovega gola. Uroš Celcer je uspešno preigraval na levi strani in podal v kazenski prostor, tam je najvišje skočil Andrej Kotnik in žogo z glavo poslal v prečko.

To za domače ni bilo usodno, saj so po treh minutah nadaljevanja poravnali izid na 1:1. Miran Burgić je priboril prosti strel na levi strani, odgovornost je prevzel Andrej Kotnik in žogo poslal v levi zgornji kot.

V nadaljevanju so pobudo prevzeli domači. Med 67. in 80. minuto sta po dvakrat streljala Rifet Kapić in rezervist Dejan Žigon, a je vse poskuse ubranil Matko Obradović.

Pokal Slovenije, prvi tekmi četrtfinala

Gorica - Maribor 1:1 (0:1)

(Kotnik 58.; Zahović 44.)

Gorica: Sorčan, Celcer, Kavčič, Boben, Gregorič, Kolenc (82./Humar), Grudina, Arčon (68./Žigon), Kapić, Kotnik, Burgić (87./Osuji).

Maribor: Obradović, Viler, Defendi, Šme, Palčič, Mertelj, Vrhovec (79./Kabha), Bohar (32./Sallalich), Hotić (72./Tavares), Mezga, Zahović.

-------------------------------

Krško - Domžale 0:2 (0:2)

(Volarič 15., 31.)

Krško: Zalokar, Krajcer, Dušak, Baskera, Vuklišević, Kramarič, Dangubić, Šturm (46./Pavić), Sadiković, Bučar, Moravac.

Domžale: Milić, Balkovec, Blažič, Dobrovoljc, Širok, Husmani, Majer, Vetrih (74./Žinko), Alvir (38./Mance), Volarič (63./Batrović), Bratanović.

-------------------------------

Že odigrano

Rudar Velenje - Krka 0:2 (0:0)

Olimpija - Aluminij 2:1 (1:1)

 

Povratne tekme

Torek, 25. oktober

Domžale - Krško (17.15)

 

Sreda, 26. oktober

Krka - Rudar Velenje (14)

Aluminij - Olimpija (14)

Maribor - Gorica (17.15)