Pokal Slovenije: Zavrč in Maribor zanesljivo v polfinale, Celjani izločili Olimpijo

V polfinalu slovenskega nogometnega pokala že Zavrč, Celje in Maribor, za zadnjo vstopnico Domžale in Koper.

Objavljeno
28. oktober 2015 14.50
Posodobljeno
28. oktober 2015 14.50
Šport- nogomet
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubjana - Povratne četrtfinalne tekme so že dale tri polfinaliste slovenskega nogometnega pokala. Mesto med najboljšo četverico si je prvi zagotovil Zavrč, ki je Dravo premagal s 3:0. Dva gola je za zmago gostov, ki jih je prvič vodil Milko Djurovski, prispeval Veljko Batrovič (v 44. in 77. minuti), mojstrsko je s prostega strela zabil tudi nekdanji španski reprezentant Albert Riera. Ptujčani so se sicer dobro upirali, vseeno pa morali na koncu priznati premoč sosedom. Prva tekma se je končala z izidom 1:1.

Presenetljivo so v polfinale napredovali Celjani, ki so na povratni tekmi s 3:1 presenetili Olimpijo. Predzadnje moštvo z lestvice slovenskega nogometnega prvenstva je torej izločilo prvouvrščenega, potem ko se je prva tekma končala z izidom 2:2. Celjani so ob polčasu vodili z 2:0, po golih Ivana Firerja v 23. minuti, deset minut zatem pa je najprej Marko Pajač po prostem strelu zadel vratnico, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Milan Spremo. Tretji gol so v mrežo domačih zabili Ljubljančani sami, v 79. minuti se je pod avtogol podpisal Nemanja Mitrovič, poraz pa je dve minuti pred koncem nekoliko omilil Ezekiel Henty. Celjani so sicer od 37. minute igrali le z desetimi, v slačilnico je moral z dvema rumenima kartonoma Žiga Kous, ki je igral z roko. Tedaj so imeli zeleno-beli na voljo tudi 11-metrovko, a jo je Andraž Šporar zapravil, prav tako poskus z bližine, ki je sledil.

V polfinale so vendarle napredovali tudi Mariborčani, ki so po prvi tekmi zaostajali z 0:1 proti Rudarja, a nato v Ljudskem vrtu zmagali s 3:0. Prvi polčas sicer ni navdušil, po odmoru so vijoličasti vendarle prišli do prednosti in skupnega izenačenja. Po prostem strelu je bil po predložku Marka Šulerja z glavo natančen Marwan Kabha, ki je v 59. minuti prvi zadel v vijoličnem dresu. Pozneje so Mariborčani stopnjevali pritisk, natančna podaja Agima Ibraimija je našla Dareta Vršiča, ki je poskrbel za izid, ki je Maribor peljal v polfinale. Kapetan Marcos Tavares je bil v 86. natančen za končnih 3:0 in skupno 3:1 za mariborski polfinale.

Šele prvo četrtfinalno tekmo sta odigrala Domžale in Luka Koper. Odločilni gol je padel v 89. minuti, Koprčanom je zmago prinesel Amar Rahmanović, ki je po prodoru Jake Štromajerja izkoristil podajo za natančen strel in zadetek. Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 4. novembra.

Pokal Slovenije, četrtfinale:

Povratne tekme:

Drava Ptuj : Zavrč 0:3 (0:1) //1:4

Celje : Olimpija 3:1 (2:0) //5:3

Maribor : Rudar 3:0 (0:0) //3:1

Prva tekma:

Domžale : Luka Koper 0:1 (0:0)