Polfinalna para LP: Real - Bayern in Atletico - Chelsea

V evropski ligi se bo mariborska krvnica Sevilla pomerila z Valencio, Benfica Jana Oblaka pa z Juventusom.

Objavljeno
11. april 2014 14.54
FBL-EUR-C1-DRAW
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Nyon - Današnji žreb Evropske nogometne zveze (Uefa) na sedežu v Nyonu je odločil, da se bosta v polfinalu lige prvakov pomerila devetkratni zmagovalec Real Madrid in branilec naslova Bayern. »Fantje so zelo samozavestni, a se dobro zavedajo, da jih čaka ekstremno težko delo. Bayern je vrhunski kolektiv - tako ekipno kot individualno,« je takoj po žrebu priznal predstavnik Reala Emilio Butragueño.

V nemškem klubu so tekmi, ki bosta 23. in 29. aprila, označili za finale pred finalom. »V polfinalu se bosta pomerili najboljši ekipi sezone. Takšna tekma bi lahko bila tudi finale. Ko si med najboljšo četverico, imaš samo en cilj, zmagati v polfinalu in se prebiti naprej za vsako ceno,« je žreb komentiral kapetan Münchenčanov Philipp Lahm.

Drugi par pa je Atletico Madrid - Chelsea, kar pomeni, da vratar madridskega moštva Thibaut Courtois, ki ga je klubu posodil ravno londonski velikan, ne bo stopil na igrišče. Atletico, sicer vodilni španski prvoligaš, je edini klub med četverico polfinalistov, ki se doslej s prestižno lovoriko še ni mogel pohvaliti; Chelsea pa je na evropski tron sedel pred dvema letoma. Tekmi bosta 22. in 30. aprila.

»To bo zelo težka tekma, ekipi bosta imeli 50-odstotne možnosti za finale. Atletico je proti Barceloni igral fantastično in si je polfinalni nastop vsekakor prislužil,« je komentiral Paulo Ferreira, ki je s Chelseajem leta 2012e osvojil ligo prvakov, nato pa se športno upokojil. Njegov nekdanji trener Jose Mourinho v tej sezoni s Chelseajem lovi že tretji naslov prvaka, potem ko je bil uspešen že s Portom in z Interjem. Finale elitnega klubskega tekmovanja bo 24. maja v Lizboni.

Izžrebali pa so tudi polfinalna para v evropski ligi. Benfica z edinim še preživelim slovenskim predstavnikom Janom Oblakom se bo skušala postaviti po robu velikemu Juventusu, mariborska krvnica Sevilla pa se bo v španskem obračunu pomerila z Valencio. Prvi polfinalni tekmi bosta 24. aprila, povratni pa na praznik dela. Finale bo 14. maja na štadionu stare dame v Torinu.