Poraz še ne bo usoden

Za slovensko nogometno reprezentanco do 21 let se je pot v Staro Zagoro končala šele po petnajstih urah vožnje.

Objavljeno
19. november 2013 00.14
Nogomet Gorica Maribor
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Ljubljana – Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let nima sreče. Tudi takrat, ko se zdi, da bi se lahko izognila neprijetnostim, se ji kaj zalomi. Pred današnjim kvalifikacijskim dvobojem z Bolgarijo ji je največ preglavic povzročila dolga pot. Šele po petnajstih urah in ob 22. uri zvečer se je v nedeljo končala pot v Staro Zagoro, kjer bo tekma danes ob 13.30.

Za oboje velja, da je bitka za euro leta 2015 na Češkem že izgubljena, nikakor pa za vsaj 3. mesto v drugi kvalifikcijski skupini. Bolgarija ima tri točke več od Slovenije, toda tudi tekmo več in povrhu je že igrala tekmi z Andoro, s katero je iztržila 6 točk.

»Poraz še ne bo usoden za 3. mesto, a o njem ne razmišljamo. Hkrati sem realen. Bolgarija ima podobno kot mi za seboj precej nesrečnih razpletov. Z Rusijo je v gosteh izgubila z igralcem manj, doma igrala 3:3, z Dansko je imela prednost z 2:1, a v finišu izgubila z 2:3. Tudi mi smo ji v Novi Gorici zabili gol v sodnikovem dodatku. Obeta se nam zanimiva tekma,« je selektor Tomaž Kavčič predstavil nekaj podatkov o tekmecih.

V slovenski enajsterici se obeta veliko sprememb. »Matic Črnic je v zadnjih tednih nanizal toliko tekem, da mi je sam dejal, da je utrujen. Zamenjal ga bo Matej Pučko. V štopersko vlogo se bo namesto Mihe Blažiča vrnil Nemanja Mitrović, v zvezni vrsti bo od prve minute tudi Žan Benedičič. Blaž Vrhovec je kaznovan. Dejan Trajkovski bi lahko igral namesto Erika Janže. Upam, da bo Pučko s svojo prodornostjo pomagal Andražu Šporarju v konici napada, Vučkić bi prežal iz ozadja,« je povedal Kavčič in opozoril, da so Bolgari zelo nevarni iz prekinitev.

Začetna enajsterica (4-2-3-1): Jug; Palčič, Mitrović, Krajnc, Trajkovski; Žibert, Benedičič; Pučko, Vučkić, Jelenič; Šporar.

Drugi tekmi: Andora – Danska, Rusija – Estonija; vrstni red: Danska (6) 14, Rusija (6) 13, Estonija (5) in Bolgarija (7) po 8, Slovenija (6) 5, Andora (6) 1.